Raiffeisen Bank da in judecata statul roman la nivel international, banca austriaca demarand procedurile pentru actionarea in instanta a Romaniei la ICSID, tribunalul de pe langa Banca Mondiala, din cauza legii privind darea in plata. Banca a notificat deja Ministerul Finantelor in privinta procedurii de arbitraj, acesta fiind un pas procedural care trebuie indeplinit obligatoriu in disputa cu statul roman, conform Adevarul Financiar.

„Ministerul Finantelor Publice confirma primirea scrisorii trimise de Raiffeisen Bank International. Solicitarea bancii este deja in analiza expertilor din cadrul ministerului“, arata institutia, potrivit Hotnews.ro. Ministerul se va consulta cu initiatorul legii, respectiv deputatul Daniel Zamfir si avocatul Gheorghe Piperea, dar si cu Banca Nationala a Romaniei (BNR).

De asemenea, Ministerul Finantelor precizeaza ca mai intai va studia raspunsul pe care Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) il va da pe exceptiile de neconstitutionalitate a legii, ridicate de catre banci. Joi la ora 15.00 existau 157 de exceptii de neconstitutionalitate care trebuie judecate de catre curte. Principala problema invocata de catre bancheri o constituie aplicarea legii si la creditele deja acordate.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri