Deutsche Bank ar trebui sa devina mai mica si mai simpla, declara directorul general al bancii, John Cryan, care respinge in acest fel o informatie din presa potrivit careia cea mai mare institutie financiara din Germania ar fi analizat posibilitatea unei fuziuni cu Commerzbank, declara Bloomberg.

”O parte din munca noastra este pentru a o face ceva mai mica si mai simpla”, a spus Cryan miercuri, la o conferinta de la Frankfurt. Revista germana Manager Magazin a relatat miercuri ca analiza facuta de Deutsche Bank a fost ”de natura teoretica” si in faza incipienta, conform News.ro.

Deutsche Bank, care este si cea mai mare banca de investitii din Europa, a pierdut in acest an circa 42% din capitalizarea de piata.
In cadrul planului de restructurare lansat anul trecut, Cryan a anuntat desfiintarea a mii de locuri de munca, a vandut active riscante si a suspendat plata dividendelor.

„O fuziune intre cele doua banci este improbabila. Ar fi probleme majore legate de concurenta. Ar fi privita de catre multi drept o stire negativa”, a spus Chris Wheeler, analist la Atlantic Equities in Londra.

Oficiali ai Deutsche Bank si Commerzbank au refuzat sa comenteze. Pe de alta parte, Deutsche Bank a suspendat o oferta publica initiala a diviziei de consum Postbank, unul dintre motive fiind conditiile din piata. Vanzarea facea parte din planul deutsche Bank de majorare a rezervei de capital. Deutsche Bank a anuntat deja ca ar putea sa nu fie profitabila in 2016.

Commerzbank a anticipat la randul ei la inceputul lunii august scaderea profitului net anual.Actiunile Deutsche Bank au urcat la Frankfurt cu 2%, conferind bancii o capitalizare de circa 18 miliarde de euro. Titlurile Commerzbank au avansat cu 3,3%, capitalizarea fiind de aproximativ 7,8 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Deutsche Bank infiinteaza o "banca de rebuturi" de 50 mld. euro
Setari Cookie-uri