Grawe este noul jucator de pe piata asigurarilor obligatorii pentru raspundere civila auto, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat solicitarea in acest sens inaintata de catre subsidiara din Romania a grupului austriac Grawe.

Piata RCA este in prezent zguduita de falimente si de alte probleme inregistrate de principalii jucatori de pe piata. Companiile Astra si Carpatica Asig au intrat in faliment, iar City Insurance si Eurooins se afla in diverse proceduri speciale impuse de catre ASF. In urma intrarii in procedura de faliment a Carpatica Asig, masura anuntata recent de catre ASF, pe piata RCA raman doar opt jucatori: Euroins, City Insurance, Allianz-Tiriac, Generali, Asirom- Vienna Insurance Group, Omniasig - Vienna Insurance Group, Groupama si Uniqa. Insa piata va avea din nou in curand noua jucatori, dupa intrarea companiei Grawe pe piata, conform News.ro.

Consiliul ASF a aprobat "autorizarea societatii Grawe Romania Asigurare SA in vederea practicarii asigurarilor de raspundere civila auto - RCA, precum si a asigurarilor de vehicule terestre, exclusiv material feroviar rulant - CASCO", a precizat autoritatea, intr-un comunicat. Grawe Romania Asigurare SA, subsidiara grupului austriac de asigurari Graswe, este un jucator mic pe piata asigurarilor din Romania, cu prime brute subscrise de 47 milioane lei in 2015, in special din asigurari de viata si de proprietati.

Recent, proprietarii companiei au majorat capitalul social al Grawe Romania Asigurare SA cu 11,5 milioane lei, la 40 milioane lei, tocmai in vederea intrarii companiei pe pietele RCA si CASCO. Grawe a depus inca de la finalul anului trecut solicitare la ASF pentru a emite polite RCA.
In ciuda problemelor, piata RCA a crescut puternic in primul semestru, cu 33% la peste 2 miliarde lei, in conditiile in care numarul contractelor a avansat cu 5,6%, arata datele publicate recent de catre ASF.

Piata a crescut mai ales ca urmare a scumpirii politelor RCA in trimestrul al doilea din acest an, cu 6,2%, sau 46 lei, fata de trimestrul precedent, pana la 793 lei/polita. Comparativ cu trimestrul al doilea din 2015, cand valoarea medie a fost de 629 lei, pretul mediu al unei polite RCA a crescut cu 26% in perioada aprilie-iunie 2016, arata calculele News.ro pe baza tabelelor publicate de ASF.

ASF a motivat cresterea pretului politelor prin majorarea daunelor. Cifrele au fost publicate in contextul nemultumirilor transportatorilor rutieri din Romania, care sustin ca politele RCA pentru camioane s-au scumpit si de cateva ori in ultimul an si cer interventia Guvernului pentru stoparea cresterii tarifelor.

In plus, transportatorii au amenintat cu proteste la nivel national, la jumatatea lunii septembrie, generate de scumpirea asigurarilor auto.

Sursa foto: Goran Bogicevic / Shutterstock. com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri