BCR a vandut un portofoliu de credite neperformante in valoare de aproximativ 370 de milioane euro companiilor de recuperare a creantelor EOS Investment Ro si B2Holding.

B2Holding a efectat tranzactia prin intermediul subsidiarei Ultimo Netherlands, in cadrul unui parteneriat egal cu EOS Investment RO (EOS), se arata intr-un comunicat al B2Holding. Portofoliul consta in circa 6.800 de imprumuturi asigurate prin garantii imobiliare si are o valoare nominala de circa 370 de milioane de euro, conform News.ro.

”Achizitia portofoliului este un moment important, dupa preluarea cu succes a DCA in mai 2016. Achizitia pozitioneaza B2Holding pentru crestere si dezvoltare in Romania, care este cea mai mare piasp pentru tranzactii cu credite neperformante din Sud-Estul Europei”, se arata in comunicat.

BCR este cea mai mare banca din Romania in functie de active (14 miliarde de euro). Parteneriatul B2Holding cu EOS pentru portofoliul de credite neperformante al BCR ofera multe beneficii, inclusiv reducerea riscurilor si oportunitatea de a forma o relatie cu un jucator regional major pe piata. B2Holding si EOS vor imparti responsabilitatea administrarii portofoliului de pe pozitii egale, se mai arata in comunicat.
Tranzactia este asteptata sa fie finalizata in decembrie 2016.

B2Holding este un furnizor european important de servicii financiare, specializat in investitii si administrare de imprumuturi neperformante, in special din sectorul bancar, oferind si solutii de colectare a datoriilor unor terte parti. Compania a finalizat recent achizitia firmei bulgare de colectare a creantelor Debt Collection Agency (DCA), cu activitati si in Romania.

Grupul EOS este unul dintre cei mai mari furnizori internationali de servicii financiare personalizate, cum ar fi recuperari de fonduri, achizitii de datorii si externalizari ale unor activitati de afaceri. Compania are aproape 8.000 de angajati si peste 60 de subsidiare. BCR a vandut la sfarsitul anului trecut un portofoliu de credite neperformante corporate in valoare de 1,2 miliarde de euro, cea mai mare operatiune de acest fel efectuata de o banca romaneasca.

In primul semestru al acestui an, BCR a obtinut un profit net de 636 milioane lei (141,5 milioane euro), in crestere cu 5,4% fata de nivelul inregistrat in aceeasi perioada din 2015, in conditiile in care rata creditelor neperformante a scazut la 14%, de la peste 23% in urma cu un an, potrivit datelor publicate de banca la inceputul lunii august.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri