Cele doua angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna, vizate vineri de perchezitii ale politistilor din judetul Alba, sunt acuzate ca ar fi pagubit 108 persoane, carora le-ar fi furat bani din conturile de economii, prejudiciul fiind estimat la peste 3,2 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judetean de Politie Alba, in urma cercetarilor desfasurate pana acum in acest caz politistii au stabilit ca, in perioada 2012 - 2016, cele doua angajate ale agentiei bancare din Zlatna si-ar fi insusit sume de bani depuse de catre clientii bancii in conturile personale de depozit.

Totodata, acestea i-ar fi indus in eroare pe unii clienti ai bancii, pentru care nu ar fi efectuat operatiuni de depunere a banilor in cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, insusindu-si banii si eliberandu-le documente care atestau, in mod fictiv, ca sumele de bani au fost depuse in conturile lor si au fost introduse in circuitul bancar, scrie News.ro.

Prejudiciul total cauzat este estimat de anchetatori la peste 3.200.000 lei, fiind identificate pana acum 108 persoane care ar fi fost pagubite.

Potrivit sursei citate, pe numele celor doua femei au fost emise mandate de aducere, acestea urmand a fi ridicate si aduse la Alba Iulia pentru audieri.

Politistii din Alba fac, vineri dimineata, patru perchezitii in zona orasului Zlatna, la proprietati ale celor doua angajate ale sucursalei CEC Bank din oras, acuzate ca au furat bani din conturile de economii ale clientilor bancii.

Cele doua angajate ale sucursalei CEC Bank din orasul Zlatna sunt cercetate de politisti pentru delapidare si inselaciune dupa ce ar fi scos sume importante de bani din conturile unor clienti.

Femeile, care sunt surori, sunt acuzate ca ar fi pagubit zeci sau chiar sute de clienti ai bancii carora le-ar fi retras ilegal diferite sume de bani din conturi. Dupa cateva sesizari cele doua angajate ar fi fost concediate sau suspendate din functii, situatia lor actuala fiind neclara deoarece banca nu a emis o pozitie oficiala.

Reprezentantii CEC Bank au anuntat doar ca la sucursala din Zlatna a bancii fac o ancheta interna si ofera tot sprijinul autoritatilor in acest caz, precizand ca activitatea curenta a sucursalei se va desfasura normal.

Mediatizarea cazului la sfarsitul lunii august a determinat, in urmatoarele zile, ca zeci de oameni sa se adune in fata sediului sucursalei CEC Bank din Zlatna pentru a-si verifica conturile, pentru a-si retrage banii sau altii pentru a protesta fiindca ar fi fost pagubiti de doua foste angajate ale bancii care le-ar fi sustras din banii economisiti.

Unii dintre clienti au vrut doar sa solicite extrase de cont pentru a-si verifica conturile, altii au dorit sa isi retraga sumele de bani economisite, insa multi dintre oameni au dorit sa ceara explicatii si sa protesteze deoarece le-ar fi disparut sume de bani din conturi.

Unul dintre pagubiti sustinea ca din cont i-ar fi disparut aproximativ 80.000 de euro, bani pe care i-ar fi economisit lucrand in strainatate. De asemenea, multe persoane varstnice spuneau ca le-ar fi disparut din conturi sumele de bani pe care le economiseau de aproape o viata si ca cele doua angajate ale bancii ar fi profitat de increderea lor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri