Bancpost a redus avansul cerut la acordarea de credite ipotecare, atat in lei, cat si in valuta, si s-a alaturat astfel institutiilor de credit care dupa ce au majorat avansul in luna mai, in contextul intrarii in vigoare a legii darii in plata, au revenit ulterior asupra deciziei. In general, bancile care au batut in retragere pe majorarea de avans nu l-au readus la nivelul anterior si cer acum clientilor la acordarea unui credit ipotecar mai multi bani decat solicitau la inceputul anului. Reducerea avansului este valabila la Bancpost, la fel ca si la alte banci, doar pentru locuintele achizitionate in orasele cu piata imobiliara “dinamica”.

Astfel, incepand din data de 15 septembrie, la Bancpost avansul pentru creditele ipotecare in lei este de 25%, respectiv 35% pentru cele in euro. În luna mai, în contextul promulgarii legii darii în plata, Bancpost, parte a grupului elen Eurobank, a ridicat avansul la 33% pentru creditele in lei, iar pentru imprumuturile imobiliare in euro a crescut aportul propriu la 43%.

"Noile conditii de creditare sunt aplicabile pentru imprumuturile cu o valoare mai mica de 150.000 euro si asigurare de viata atasata, acordate in vederea achizitiei unei locuinte de resedinta. Proprietatile trebuie sa fie din orase cu peste 15.000 de locuitori, in care piata imobiliara este una dinamica", se arata într-un comunicat al bancii.

Bancpost afirma ca politica de creditare este determinata în privinta nivelului avansului de adoptarea legii darii in plata.

"Desi ne confruntam cu riscurile asimilate legii darii in plata, Bancpost a identificat solutii pentru a reduce avansul la creditele ipotecare pentru anumite categorii de clienti in functie de profilul de risc asociat produselor de creditare”, a declarat Ana Popescu, director executiv Directia Credite Persoane Fizice.

Bancpost are o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca deserveste aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali.

BCR, cea mai mare banca din Romania, a redus, la finele lunii august, avansul la creditele ipotecare la 15%, in situatia in care clientii se imprumuta pe maxim 20 de ani, in timp ce in 42 de localitati medii si mari din tara avansul a coborat pana la 25% la creditele pe termen mai lung de 20 de ani.

Sursa foto: Peshkova / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri