Presedintele de onoare FORT, Augustin Hagiu, a anuntat, in Piata Victoriei, ca in urma discutiilor cu ASF s-a ajuns la propunerea ca tariful RCA sa fie plafonat la 7.500 lei pe an pentru un TIR, moment in care protestatarii au huiduit, fiind nemultumiti. Aceasta informatie a fost confirmata de cei de la ASF.

Conform unui comunicat citit in piata si care a fost emis in urma intalnirii dintre reprezentantii ASF si ai transportatorilor, s-a ajuns la un tarif tinta al RCA de 7.500 de lei pe an pentru vehiculele de peste 16 tone, conform News.ro.

Protestatarii nu sunt insa de acord cu acest plafon si spun ca nu pleaca din Piata Victoriei, desi autorizatia pentru protest a expirat la ora 15.00.
La ora 15.00, politistii le-au spus manifestantilor ca in doua ore trebuie sa elibereze piata, insa acestia spun ca nu pleaca.

”De exemplu, se estimeaza un tarif tinta de aproximativ 7.500 lei pe an pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa bonus-malus B0. Acest tarif tinta nu include incarcari pentru profit si marja comerciala”, se arata in comunicat.

Tariful este calculat pe baza unor factori precum frecventa daunelor si valoarea lor medie, tinand cont de datele cuprinse in raportul Milliman, actualizate in 30 iunie 2016. ASF a acceptat sa impuna o marja maxima de 25% peste valoarea calculata pe baza frecventei daunei pentru cheltuieli administrative. In plus, tarifele vor suferi modificari in functie de aplicarea sistemului bonus-malus.

Autoritatea a fost de acord, sub presiunea transportatorilor, sa coopteze in grupurile de lucru si reprezentanti ai patronatelor din transporturi.
Transportatorii care au protestat joi in fata Guvernului au inceput sa plece din Piata Victoriei, dupa ce au aflat rezultatele negocierilor cu ASF. Presedintele de onoare al FORT, Augustin Hagiu, a anuntat ca s-a ajuns la un acord cu ASF.

Circa 3000 de persoane au participat la mitingul organizat de patru patronate ale transportatorilor rutieri in Piata Victoriei, la care s-au asociat si taximetristi, in piata fiind aduse circa 70 de camioane. Participantii la miting au scandat sloganuri impotriva Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si a presedintelui institutiei, Misu Negritoiu, considerat raspunzator de scumpirea acelerata a politelor RCA.

Sursa foto: Taina Sohlman / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri