Cele mai mari cinci despagubiri pe polite RCA platite in prima jumatate a anului de firma de asigurari Omniasig, controlata de grupul austria Vienna Insurance Group (VIG), insumeaza 7,77 milioane lei, conform datelor publicate de companie.

Cele cinci despagubiri reprezinta 2,7% din totalul despagubirilor platite de Omniasig in primul semestru, de 282,7 milioane lei (63,6 milioane euro). Compania a inregistrat in primul semestru al acestui an o scadere a valorii primelor brute subscrise, indicatorul cheie al afacerilor din asigurari, cu 0,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 455,5 milioane lei (102,3 milioane euro), conform News.ro.

Evolutia a venit pe fondul diminuarii puternice a expunerii Omniasig pe segmentul RCA, primele brute subscrise pe acest segment reducandu-se cu 26%. Omniasig este, potrivit unui raport al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), compania de asigurari care plateste cel mai repede daunele pe politele RCA, durata medie de plata fiind de 6 zile/dosar in ultima jumatate a anului trecut.

Omniasig a platit, in primele sase luni ale acestui an, 47,5 milioane lei (10,7 milioane euro) despagubiri acordate in baza politelor RCA, pentru daune provocate de transportatori, cu 30% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a platit cea mai mare despagubire pe segmentul RCA in urma unui accident cu vatamari corporale.

”Cea mai mare despagubire pe aceasta linie, in valoare de 2,87 milioane lei, a fost achitata in cazul unui accident auto provocat de un sofer care, din cauza neatentiei, a acrosat un cap de pod. In urma impactului, autoturismul s-a rasturnat, provocand vatamari corporale minorului care se afla in masina”, se arata in comunicat.

O alta companie de asigurari controlata de austriecii de la Vienna Insurance Group, Asirom, a ajuns liderul pietei RCA ocupand locul lasat liber de Astra Asigurari. Asirom a ajuns la o cota de piata de 25,8% la finalul lunii martie, potrivit datelor comunicate de ASF. In schimb, Omniasig si-a redus cota de piata pe segmentul RCA la 6,4% la jumatatea anului.

Pe segmentul CASCO, cea mai mare despagubire platita in primul semestru de Omniasig a fost de 333.342 lei, iar valoarea cumulata a primelor cinci despagubiri a fost de 1,4 milioane lei (310.000 euro). Pe segmentul asigurarilor de proprietati, pagubele cele mai mari au fost cauzate de incendii si inundatii. Cea mai mare despagubire pe aceasta linie, de 7,24 milioane lei (1,6 milioane euro), a fost platita in urma unui incendiu la un hotel.

Primele cinci despagubiri pe acest segment au totalizat 11,8 milioane lei (2,6 milioane euro) in primele sase luni. Omniasig ocupa, la finalul primului trimestru al acestui an, pozitia a treia in clasamentul firmelor de asigurari din Romania, cu o cota de piata de 9,3% dupa valoarea primelor brute subscrise.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri