Generali Asigurari estimeaza, pentru sfarsitul anului 2006, un volum total de afaceri din asigurari generale si de viata de peste 270 milioane lei, cu 130% mai mult decat in 2005, a declarat directorul general al Generali Asigurari, Tudor Moldovan.

"Aceasta dezvoltare a afacerilor noastre are doua explicatii: intarirea puterii economice a clasei de mijloc, careia i se adreseaza marea majoritate a a produselor noastre, precum si beneficiile introducerii cotei unice de impozitare", a spus directorul general al Generali Asigurari.

"Pentru primele noua luni ale anului 2006, estimam ca vom avea o cifra de afaceri de circa 140 milioane lei pe segmentul asigurarilor generale si de aproximativ 27 milioane lei la asigurarile de viata. Raportul financiar pentru primele noua luni ale anului 2006 este in curs de finalizare", a mai spus Tudor Moldovan.

Dupa primul semestru al anului 2006, Generali detinea o cota de piata de 4,74%, situandu-se pe locul opt in topul asiguratorilor din Romania, iar volumul primelor brute subscrise in primele sase luni ale anului a fost de 133,7 milioane lei (37,8 milioane euro), de doua ori si jumatate mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Volumul total de prime brute incasate de Generali s-a ridicat, in primul semestru al anului, la 106,1 milioane lei, dublu fata de perioada similara a anului 2005. Potrivit datelor companiei, cele mai bine vindute asigurari in primul semestru au fost cele de mijloace de transport terestre (49,4% din total prime brute subscrise), urmate de asigurarile de incendiu si calamitati naturale (13,8%). Valoarea daunelor platite, in primul semestru din 2006, de Generali a fost de 21,7 milioane de lei (6,12 milioane euro).

Generali a fost printre societatile de asigurare cu cele mai mari pierderi in 2005, conform datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, si a incheiat anul cu pierderi de 15 milioane lei si a fost a treia firma de asigurari in "topul" companiilor cu cel mai mare volumul al pierderilor pe domeniul asigurarilor. Generali Asigurari are in prezent 310 angajati, 2.389 agenti si 69 de agentii si puncte de lucru. Parte a grupului italian Generali, subsidiara din Romania a fost infiintata in anul 1993, aceasta fiind controlata de Generali Holding Vienna AG, cu o participatie de 83,44%, si Astra Asigurari - 15,96%.