Privind la dimensiunea ratei combinate din Romania, calculata ca raport tehnic intre primele brute subscrise costurile cu daunele si cheltuielile de administrare, incepand cu anul 2010, Vienna Insurance Group (VIG) nu a mai obtinut profit din activitatea de asigurare, a declarat Roland Groll, memebru in Consiliul Director al grupului austriac, la o intalnire cu presa.

"Obiectivul VIG in Romania, precum si in celelalte piete din regiune, este de a avea o rata combinata la nivelul companiilor VIG in jur de 95%, in functie de conditiile pietei. Ceea pot sa spun este ca acestea au fost destul de dure si ca urmare a trebuit sa realizam majorari de capital de pana la 300 milioane euro in ultimii 10 ani, ceea ce inseamna foarte mult", a spus Roland Groll (foto).

El a adaugat ca in Austria sunt cunoscute acuzatiile din piata locala, potrivit carora societatile de capital strain ar "scoate bani din tara", in special prin activitatea de reasigurare. "Stim ca exista zvonuri in piata din Romania ca asiguratorii straini scot bani din tara. Va pot spune ca in cazul VIG acest lucru nu este adevarat si nu este corect. Per ansamblu, am investit foarte mult in aceasta piata, iar pana acum nu am reusit sa obtinem o profitabilitate care sa sustina majorarile de capital din trecut".

Roland Groll a mai spus ca profitabilitatea companiilor VIG din Romania reprezinta un aspect important pentru grupul austriac in contextul in etse listat la bursa. "Avem nevoie de piete unde exista o sansa corecta de a face profit. Altfel, devine destul de dificil si pentru noi sa discutam cu investitorii sau cu actionarii, atunci cand ne intreaba de situatia din Romania. Nu suntem un fond de hedging, suntem un investitor strategic si am venit aici sa ramanem pe termen lung. Asadar, nu exista intentia de a pleca. Ceea ce avem nevoie este ca conditiile economice si politice sa se imbunatatesca".

Austriecii de la Vienna Insurance Group detin o cota de piata in Romania de 22,6%, prin intermediul companiilor Asirom VIG, Omniasig VIG si BCR Asigurari de Viata VIG.

Sursa foto: Vienna Insurance Group

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri