Libra Internet Bank a lansat un produs de creditare 100% online, despre care afirma ca este o premiera in Romania, intrucat clientii nu trebuie sa vina la sediul bancii sau sa semneze hartii, procesul de acordare a creditului fiind integral online, cu aprobare "in cateva minute", mai precis 30. Institutia de credit nu renunta, insa, la verificari, care vor fi facute foarte rapid folosind informatiile puse la dispozitie de autoritati ale statului, precum ANAF.

Creditul Online este destinat persoanelor fizice, cu varsta intre 19 si 59 de ani. Clientii pot obtine intre 1.000 si 20.000 de lei, cu o dobanda variabila Robor la 3 luni + marja fixa a bancii 12,93%.Perioada de creditare este de maximum cinci ani.

In plus, clientilor bancii nu le sunt percepute comisioanele de analiza a dosarului si de acordare, potrivit unui comunicat al Libra Internet Bank.

Pentru a putea aplica pentru acest credit, o persoana are nevoie de un cont online, pe care il activeaza printr-un transfer initial de 1 leu. Transferul are si rolul de a verifica identitatea clientului in relatia cu banca de unde face transferul. Pot aplica pentru credit online imediat, direct din aplicatia de internet banking, iar oferta o primesc pe email.

Daca accepta oferta, proces ce presupune un singur click, clientii, in cazul in care solicitarea este acceptata, primesc banii in cont "imediat, totul fara hartii, fara drumuri la banca", afirma Libra Internet Bank.

Banca a reusit sa convinga autoritatile ca verificarile pe care le face pentru acest credit sunt suficiente, a afirmat intr-o conferinta de presa directorul general al Libra Internet Bank, Emil Bituleanu.

Astfel, banca verifica solicitarea clientului folosind date de la mai multe autoritati ale statului, printre care Biroul de Credit sau ANAF, unde poate verifica situatia veniturilor sau istoricul de credit al potentialului client. Aceste verificari se fac cu acordul clientului. Banca nu accepta clienti cu probleme la Biroul de Credit.

Potrivit reprezentantilor bancii, tot procesul, inclusiv pentru deschiderea unui cont dureaza aproximativ 30 de minute. Aproape jumatate din timp este necesar pentru interogarile pe care Libra Bank le face catre ANAF si Biroul de Credit.

Informatii despre Creditul Online al Libra Bank

Dobanda: Robor 3 luni + marja de 12,93%

DAE: 14,63%

Varsta solicitant: 19-59 ani

Salariu lunar net: minim 1.500 lei

Pentru a solicita credit online, este necesara mai intai deschiderea unui cont curent la Libra Internet Bank, proces care are loc, de asemenea, online.

Exemplu credit: La un credit de 20.000 de lei pe 5 ani, platesti o rata anuala de 460 lei, rata anuala a dobazii este de 13,74%, cu DAE de 14,63%. Valoarea totala de rambursat pe parcurrsul celor cinci ani este de 27.593 lei.

Cota de piata a Libra Internet Bank a crescut in ultimii trei ani de trei ori, fiind in prezent de a 0,75%. Institutia de credit are in prezent o retea de 46 de sucursale care deservesc preponderent clienti din segmentele profesii liberale, IMM, corporate si agribusiness.

Libra Bank, un jucator de talie mica din sectorul bancar specializat pe nisa profesiilor liberale, a raportat pentru anul 2015 un profit net de aproximativ 24 milioane de lei (echivalentul a 5 milioane euro). In primele 6 luni din 2016, Libra Internet Bank a inregistrat un profit net de 25 milioane lei (circa 5,5 milioane euro), in crestere cu 111% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii imprumuturilor acordate, conform datelor publicate de banca.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri