Bancile aloca o parte redusa a bugetelor pentru transformarea digitala, desi acest proces, care schimba industria bancara, reprezinta o provocare majora pentru institutiile de credit. In medie, bancile folosesc pentru schimbarile digitale aproximativ 15% din bugete, a declarat Pietro Lanza, Global Sales&Marketing Euronovate, la conferinta Banking 2.0, organizata de wall-street.ro, in parteneriat cu Visa, Patria Bank si Euronovate.

Sectorul bancar este cel in care transformarea digitala este o prioritate si o provocare majora. (...) In cea mai mare parte, resursele unei banci sunt folosite pentru desfasurarea operatiunilor bancii si nu pentru inovatie.

"Transformarea digitala reprezinta din pacate doar 15%, in medie, din bugetele bancilor, asa ca este foarte important sa folosim (acesti bani, n.r.)in cel mai bun mod posibil, pentru ca 85% din buget este folosit pentru partea operationala si pentru implementarea schimbarilor obligatorii, tot mai multe in ultima perioada", a declarat Pietro Lanza.

In acest context, semnatura biometrica este una dintre schimbarile majore adoptate de banci in procesul de transformare digitala. Aceasta reduce riscurile operationale.

Cadrul legal este foarte important in procesul de digitalizare, acesta fiind un motiv pentru care unele dintre tarile din Europa au inceput mai lent acest proces.

Standardele comune sunt importante in acest procesul de digitalizare a interactiunii dintre client si banca, dar si intre persoane si corporatii.

"Va afecta in mod sigur si reglementarile din Romania, unde este spatiu pentru a introduce astfel de reglementari. Multe banci au inceput astfel de proiecte in Romania, dar consideram ca este spatiu pentru simplificarea cadrului (legislativ, n.r.) actual. (...) Consideram ca Romania va fi, cu siguranta, o piata foarte dinamica, acesta fiind motivul pentru care alocam tot mai multe investitii Romaniei", a spus Pietro Lanza.

Euronovate este o companie elvetiana cu prezenta internationala, specializata in solutii de transformare digitala a afacerilor.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri