Doar 74% dintre romanii intervievati in cadrul unei cercetari sociologice au declarat ca au auzit de legea darii in plata, iar 19% dintre ei au o parere nefavorabila despre aceasta lege, a declarat joi, avocatul Gheorghe Piperea, in cadrul unei dezbateri referitoare la legea darii in plata.

Legea darii in plata a intrat in vigoare in 13 mai si permite clientilor care au luat credite imobiliare sa scape de orice datorie fata de banca daca cedeaza imobilul cu care s-a garantat creditul catre finantator. Cercetarea sociologica prezentata de Piperea arata si ca 20% dintre subiecti s-au declarat ingrijorati de faptul ca legea nu va avea efectul scontat, conform News.ro.

”Acesta este un rezultat al campaniei negative care s-a dus impotriva acestei legi”, a sustinut Piperea.

Potrivit studiului prezentat de avocat, doi din trei consumatori vad un impact pozitiv al legii darii in plata asupra bancilor, care vor verifica cu mai mare atentie bonitatea clientilor. Totodata, circa 85% dintre consumatori se simt vulnerabili fata de abuzurile firmelor, mai arata cercetarea.

Prezent la aceeasi conferinta, economistul Lucian Isar, fost sef al trezoreriei Bancpost, a subliniat rolul institutiilor statului in protectia consumatorilor, in special in relatia cu bancile.

”Autoritatile statului sunt platite de la bugetul de stat tocmai pentru a se asigura ca in contracte nu exista clauze abuzive”, a declarat Isar.
Fostul bancher considera ca Legea darii in plata a transpus in practica angajamente ale bancherilor din 2007, si anume ca vor tine cont de pierderile cauzate de posibilitatea intrarii in incapacitate de plata a unora dintre clientii cu credite.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri