Societatea de asigurari Grawe intentioneaza ca, pana la sfarsitul anului 2006, sa isi sporeasca forta de vanzari, prin deschiderea a trei noi agentii, dintre care una in Bistrita, a declarat pentru NewsIn, directorul de comunicare al Grawe, Alina Donosa.

"In momentul de fata, Grawe dispune de 27 de agentii, situate in 20 de orase ale Romaniei", a mai spus Alina Donosa.

Potrivit Monitorului Oficial, adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) companiei de asigurari Grawe, intrunita in data de 14 iunie 2006, a aprobat deschiderea a 20 de noi puncte de lucru ale companiei, in Mangalia, Deva, Vaslui, Alba Iulia, Oradea, Iasi, Suceava, Ploiesti, Bacau, Satu Mare, Botosani, Bucuresti (trei noi puncte de lucru), Brasov, Arad, Timisoara, Baia Mare, Constanta si Galati.

In primele sase luni ale anului 2006, Grawe a inregistrat o cifra de afaceri de 22,6 milioane lei (6,4 milioane euro), in crestere cu aproape 72% fata de perioada similara a anului precedent. Profitul brut al companiei, dupa primele sase luni din 2006, a fost in valoare de 5,3 milioane lei (1,5 milioane euro), cu aproape 84% mai mult decat in primele sase luni din 2005, iar valoarea daunelor platite in acest interval, de peste 400.000 lei (120.000 euro).

Societatea de asigurari Grawe a achizitionat, anul acesta, un imobil de birouri in centrul Bucurestiului, contra sumei de opt milioane euro, unde va functiona noul sediu al companiei, potrivit site-ului web al Grawe Asigurari. "Cladirea are o suprafata de 5.200 mp, din care compania isi va pastra in folosinta circa 1.000 mp, restul suprafetei urmand a fi data spre inchiriere", se mai precizeaza pe site-ul companiei.

Sediul Grawe Romania se afla, in prezent, intr-o cladire ridicata la sfarsitul secolului XIX, in zona Ateneului Roman, pe care compania a cumparat-o in 2002. Cladirea a fost proiectata in stil neoclasic francez, investitiile Grawe in achizitia si restaurarea imobilului ridicandu-se la 1,5 milioane de dolari.

Grawe este detinuta, in proportie de 99,936%, de grupul Grazer Wechselseitige Versicherung AG din Austria, iar capitalul social al companiei este in valoare de 28,48 milioane lei (8,14 milioane euro).


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »