Ministerul de Finante a selectat o fima internationala de headhunting pentru a recruta manageri privati in consiliul de administratie al CEC Bank. Transearch International, o firma cu sediul central la Londra, va primi pentru procesul de selectie aproape 18.000 euro, excluzand TVA.

"Implementarea principiilor de guvernanta corporativa in intreprinderile de stat este una din prioritatile mandatului meu. Cred ca este nevoie de o schimbare care sa duca la dezvoltarea, la cresterea profitabilitatii acestor companii. In cadrul Ministerului Finantelor, am ales sa incepem procedurile pentru selectia conducerii CEC datorita importantei pe care o are aceasta institutie in sistemul bancar. E doar startul, procesul va continua si pentru restul companiilor din subordinea ministerului", anunta ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

Contractul atribuit firmei Transearch International SRL a obtinut 100 de puncte si are o valoare de 80.100 lei, fara TVA.

Care au fost cerintele minime in selectia firmei de headhunting

Potrivit comunicatului transmis de Finante, procesul de recrutare si selectie a avut la baza respectarea prevederilor Legii nr. 111/2016 legata de guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, iar criteriul de atribuire in baza caruia s-a incheiat contractul de servicii a fost cel mai bun raport calitate – pret.

Printre criteriile de selectie se numara:

Citeste si:
CEC, 155 de ani in Romania. De la Carol I la renastere in capitalism
CEC Bank, 155 de ani in...
  • Forma de inregistrare – realizata in conditiile legii din tara de rezidenta, operatorul economic sa fie legal constituit, si sa nu se afle in niciuna dintre situatiile de anulare a constituirii, precum si sa aiba capacitatea profesionala de a realiza activitatile care fac obiectul achizitiei
  • Experienta generala – operatorul trebuie sa demonstreze ca in ultimii 3 ani a prestat servicii similare de recrutare candidati pentru pozitii de administratori la societati din sectorul public sau privat, care s-au concretizat cu ocuparea acelor pozitii
  • Experienta specifica – operatorul trebuie sa demonstreze ca in ultimii 3 ani a prestat servicii similare de recrutare si plasare personal, pe pozitii de management, in cel putin 2 societati din domeniul financiar bancar si nebancar, din care una din cele 2 societati, a avut o cifra de afaceri superioara echivalentului in lei al sumei de 7,3 milioane euro si cu un numar de cel putin 50 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CEC Bank introduce Apple Pay la inceputul anului viitor