Gelin, care indeplineste si functia de presedinte al Consiliului Investitorilor Straini, a declarat, la un semniar organizat de Ziarul Financiar, ca dupa integrarea in Uniunea Europeana fluxul de investitii straine ar trebui sa creasca, conditionate de rezolvarea unor probleme. In opinia presedintelui BRD-SocGen, in anumite domenii salariile sunt exagerate si nu ar trebui sa asteptam la ritmuri mari de crestere in primul an, conform NewsIn.

"In domeniul administratiei publice trebuie un mare efort de adaptare, deoarece in pofida reformelor evidente care s-au facut, functionarii publici deturneaza de multe ori intelesul. Comunicarea este dificila si este nevoie de o cultura a schimbului", a spus Gelin. El a precizat ca trebuie facute progrese in lupta impotriva coruptiei si in reforma justitiei, chiar daca aici pasii inainte sunt evidenti.

"Marile firme au posibilitatea de a se apara impotriva acestui flagel, insa un succes deplin ar atrage investitii si dinspre intreprinderile mici si mijlocii din strainatate", a afirmat Gelin. Infrastructura constituie una din problemele cele mai importante ale Romaniei si poate pune in pericol dezvoltarea tarii, conform presedintelui BRD, care a precizat ca aceasta ar trebui sa fie prioritatea numarul unu a guvernului.