BRD Societe Generale a angajat in ultimii doi ani si jumatate 3.000 de persoane, selectati dupa cele mai bune practici, insa nivelul salariilor si calitatea fortei de munca ar putea constitui o problema pentru Romania in perioada urmatoare, a declarat presedintele bancii, Patrick Gelin.
Gelin, care indeplineste si functia de presedinte al Consiliului Investitorilor Straini, a declarat, la un semniar organizat de Ziarul Financiar, ca dupa integrarea in Uniunea Europeana fluxul de investitii straine ar trebui sa creasca, conditionate de rezolvarea unor probleme. In opinia presedintelui BRD-SocGen, in anumite domenii salariile sunt exagerate si nu ar trebui sa asteptam la ritmuri mari de crestere in primul an, conform NewsIn.

"In domeniul administratiei publice trebuie un mare efort de adaptare, deoarece in pofida reformelor evidente care s-au facut, functionarii publici deturneaza de multe ori intelesul. Comunicarea este dificila si este nevoie de o cultura a schimbului", a spus Gelin. El a precizat ca trebuie facute progrese in lupta impotriva coruptiei si in reforma justitiei, chiar daca aici pasii inainte sunt evidenti.

"Marile firme au posibilitatea de a se apara impotriva acestui flagel, insa un succes deplin ar atrage investitii si dinspre intreprinderile mici si mijlocii din strainatate", a afirmat Gelin. Infrastructura constituie una din problemele cele mai importante ale Romaniei si poate pune in pericol dezvoltarea tarii, conform presedintelui BRD, care a precizat ca aceasta ar trebui sa fie prioritatea numarul unu a guvernului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri