"Nu primesc niciun ban dupa plecarea de la ASF. Nu mi-am propus sa fac acest lucru si nici nu o voi face. Eu m-am batut la ASF in Instanta cu predecesorii din autoritatile precedente care si-au dat pachete salariale compensatorii foate generoase si am castigat toate procesele. Odata ce am facut acest lucru nu as fi indraznit ca sa imi acord un pachet generos", a declarat Misu Negritoiu, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Recent, deputatul PNL Andreea Paul a declarat in cadrul unei sedinte comune a patru comisii din Senat si Camera Deputatilor, care a avut ca tema principala demiterea presedintelui ASF si la care Negritoiu a refuzat sa participe, ca acesta ar urma sa primeasca opt salarii compensatorii, adica 104.000 euro, daca va fi demis de la conducerea autoritatii, acesta fiind si motivul real pentru care refuza sa-si dea demisia.

"Este o alta discutie in derizoriu. Am o cariera de peste 25 de ani in spate, din care sunt 10 ani in functii publice si orice mi s-ar imputa mie, in lumini si umbre, nu raman din mania pentru bani sau altceva, astfel incat sa mi se reproseze in activitatea mea. Nu cred ca veti gasi undeva interese financiare pe care le-am urmarit si nici acum nu urmaresc. Eu am venit aici deoarece am vrut sa impartasesc din experienta in constructia institutionala. Nu m-a interesat niciodata partea financiara asa cum nu m-a interesat nici durata mandatului. Nu vreau sa fac apel la nici un fel de salarii compensatorii, care nici nu exista", a declarat Misu Negritoiu (foto).

In opinia sa, "acuzatiile cu privire la salariile compensatorii arata de fapt micimea nivelului la care se poarta discutia. Eu din aceasta pozitie am avut numai de pierdut. Lucrurile au cazut in derizoriu. Lumea probabil stie ce fac ei (parlamentarii - n.r.) sau ce ar face ei in aceasta situatie. Acesta este nivelul de gandire. Cand am vazut ca o doamna deputat isi pune aceasta problema am fost absolut socat la ce nivel discutam noi. Noi disutam aici de institutii, de misiuni, de cum sa aliniem pietele, de cum sa fie institutii care sa functioneze si vorbim de salarii compensatorii si interese financiare."

Misu Negritoiu a mentionat insa ca pentru angajatii ASF ar exista salarii compensatorii, care au fost extinse si la membrii neexecutivi din Consiliu. "Li se acorda un numar de opt salarii daca li se desface contractul de munca nemotivat, fara vina salariatului, dar el nu functioneaza in cazul pozitiilor de conducere, cum ar fi directorii si nici la membrii excutivi ai consiliului. In cazul acestora sunt impozitate cu 85%. Asadar, practic cele opt ar fi practic un salariu net. Dar, noi am renuntat in ultimul acord cu privire la Contractul Colectiv de Munca. Asadar, nu am nimic de primit, zero!"

Misu Negritoiu a ajuns presedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv in parlament numirea sa. Negritoiu a venit la conducerea ASF in locul lui Dan Radu Rusanu, care si-a dat demisia de la sefia autoritatii din arestul politiei, in martie 2014, in conditiile in care era arestat pentru 30 de zile in dosarul Carpatica - ASF.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri