BCR, cea mai mare banca din piata locala dupa active, a demarat un proiect pilot la metroul bucurestean pentru instalarea unor solutii de plata cu cardul contactless la turnichetii Metrorex. Ambele scheme de carduri sustin puternic proiectul, pentru ca are potentialul sa stimuleze semnificativ platile contactless, dupa modelul retelei de transport subteran din Londra.

"BCR se afla in proces de instalare a unei solutii de plata a calatoriilor cu carduri contactless la metroul bucurestean. In cadrul acestui proiect, BCR a dezvoltat o solutie care sa permita achitarea calatoriei cu metroul doar prin simpla apropiere a cardului contactless pe care il detine. Implementarea solutiei se afla deocamdata in stadiul de proiect-pilot", au declarat reprezentantii BCR pentru wall-street.ro.

Licitatia pentru modernizarea sistemului de plata a calatoriilor are o valoare de 2 milioane de lei si va insemna instalarea de POS-uri si capabilitati de plata contactless la turnicheti in cele 51 de statii.

Metrorex a testat inca din 2011 plata contactless la turnicheti in urma unui proiect pilot cu MasterCard si BRD, dar solutia nu a castigat o masa critica. Pe de alta parte, in Europa, platile contactless in transportul public sunt consacrate, cel mai bun exemplu fiind reteaua de tranzit din Londra

"Fluxul considerabil de calatori implica, automat, un volum mare de plati, iar fiecare secunda castigata in acest proces, facilitat de tehnologia contactless, este importanta pentru toate partile implicate. Salutam aceasta initiativa si ne bucuram sa vedem consumatorii din Romania avand la dispozitie inca un mediu in care pot beneficia de avantajele tehnologiei contactless, printr-un gest de plata simplu, sigur si rapid", a declarat Gabriel Ghita, Head of New Business CEE, Mastercard Europe.

Introducerea platilor cu cardul contactless in sistemul de transport public nu doar ca va scurta timpul de asteptare la turnicheti sau la ghiseul de achizitie a cartelelor de calatorie, dar va incuraja in acelasi timp si comportamentul de plata cu cardul.

Catalin Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia in cadrul Visa precizeaza ca in Marea Britanie una din zece utilizari a cardurilor contactless este in reteaua Transport pentru Londra (TfL), ceea ce o transforma in unul dintre cei mai mari comercianti care accepta plati contactless la nivel mondial.

"Si in Romania secolului 21, cerintele de mobilitate si ritmul alert al vietii din marile orase, dezvoltarea spectaculoasa a infrastructurii de plati contactless si cresterea numarului de carduri contactless la peste 3 milioane creeaza premisele pentru succes in adoptia si raspandirea acestei tehnologii pe scara larga", subliniaza Cretu.

Sursa foto: Daniel Caluian/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri