Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a treia institutie de credit dupa active de pe piata romaneasca, a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit net de 657 milioane lei (145,5 milioane euro), in crestere cu 110% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii puternice a veniturilor din dobanzi, arata rezultatele trimestriale publicate de banca.

Activele bancii au ajuns la finalul lunii septembrie la 48,1 miliarde lei (10,8 miliarde euro), in crestere cu 1,7% fata de nivelul inregistrat la finalul anului trecut, conform News.ro.

”Eficienta operationala BT confirma trendul inregistrat in primul semestru al acestui an, raportul cost/venit fiind de 40%. Daca excludem efectul tranzactiei Visa Europe, care se ridica la 185 milioane lei, valoarea indicatorului cost/venit ramane la o valoare confortabila, de 43%.”, arata raportul financiar.

Veniturile din dobanzi au sustinut cel mai mult profitul bancii in primele noua luni, inregistrand un avans de 53,4%, la 1,27 miliarde lei, in timp ce veniturile din comisioane au urcat in acelasi interval cu 15,3%, la 374,1 milioane lei.

„Rezultatele bancii sunt foarte bune, inregistram profitabilitate si eficienta operationala. Suntem atenti la noi oportunitati ale pietei, iar in curand ne vom extinde in zona microintreprinderi si vom folosi tot mai mult mediul digital pentru o experienta cat mai buna pentru clientii nostri”, a comentat directorul general al bancii, Omer Tetik.

Citeste si:
Coronavirus| Banca Transilvania amână ratele clienților afectați de...
Coronavirus| Banca...

Banca avea, la finalul lunii septembrie, un portofoliu de credite acordate clientilor de 26,4 miliarde lei, in crestere cu 5,3% fata de decembrie 2015.

Depozitele atrase de la clienti au urcat cu 2,5% in primele noua luni, raportate la nivelul din decembrie 2015, pana la 39,4 miliarde lei. Creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, au coborat la 5,55% din totalul portofoliului de credite al bancii la finalul lunii septembrie, de la 9,75% la finalul anului trecut.

La nivelul grupului Banca Transilvania, profituls net a scazut cu 69,4% in primele noua luni, la 697,9 milioane lei. Banca Transilvania (TLV) are un actionariat divers, care include investitori institutionali si oameni de afaceri din Cluj. Banca este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o valoare de piata de 8,6 miliarde lei (1,9 miliarde euro), calculata la ultimul pret de inchidere, de 2,36 lei/actiune.

Citeste si:
Mai leadership-uim și noi?
Mai leadership-uim și noi?
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Raiffeisen Bank anunță comisioane 0 la încasări prin POS și e-commerce
Setari Cookie-uri