"Previzionam un profit consolidat de aproximativ 550 de milioane de euro la sfarsitul anului 2006. Acest nivel al profitului nu include vanzarea Raiffeisenbank Ukraine si a participatiei minoritare in banca TuranAlem din Kazahstan", a afirmat presedintele consiliului de administratie al bancii, Herbert Stepic. Institutia financiara declarase anterior ca profitul consolidat la sfarsitul anului se va ridica la cel putin 500 de milioane de euro.

Potrivit conducerii bancii, nivelul total al activelor va inregistra o crestere anuala de cel putin 20% pana in anul 2008, cele mai importante cresteri urmand a fi inregistrate in tarile din Comunitatea Statelor Independente, ca urmare a achizitiilor realizate in aceasta regiune. Reteaua de unitati in Europa Centrala si de Est va creste cu aproximativ 450 de unitati, informeaza NewsIn.

Raiffeisen International si-a propus sa atinga un invel al rentabilitatii capitalului inainte de impozitare de cel putin 25%, pana la sfarsitul anului 2009, un alt obiectiv fiind ca nivelul ratei cost/venit sa ajunga sub 58%, ceea ce inseamna o rata risc/casitguri de aproximativ 15%. Raiffeisen International, subsidiara Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG, este prezenta pe 16 piete din Europa Centrala si de Est, avand peste 11 milioane de clienti. Grupul mai este prezent in Lituania si Moldova.Raiffeisen International avea la sfartitul primului semestru din anul 2006 active totale in valoare de 46,3 miliarde de euro, in crestere cu 14%, comparativ cu sfarsitul anului 2005. Profitul consolidat a atins nivelul de 289 de milioane de euro, in crestere cu 56% fata de primul semestru din 2005.

Raiffeisen Bank Romania, subsidiara Raiffeisen International, are peste doua milioane de clienti de retail, dintre care peste 125.000 intreprinderi mici si mijlocii, si peste 4.700 corporatii mari si medii.Raiffeisen Bank are o retea de 247 unitati, 850 de bancomate (ATM-uri) si peste 6.500 de puncte de vanzare la comercianti (POS-uri).Banca ocupa la jumatatea anului a treia pozitie in sistemul bancar romanesc cu active de 11,39 miliarde lei (3,19 miliarde euro).