Evolutia bursei a fost, ieri, exact inversa celei din prima zi a saptamanii, cu indicii BET si BET-C pe crestere si cu segmentul SIF-urilor in cadere, ceea ce denota o rasturnare a situatiei in favoarea cumparatorilor. Cel mai mult s-au apreciat, in sedinta bursiera de ieri, emitentii lichizi. Ca atare, indicele BET a inregistrat o variatie pozitiva de 0,59 la suta, in timp ce BET-C s-a apreciat cu 0,31 procente. La polul opus, piata SIF-urilor a inregistrat un recul de mica amploare, si anume de 0,91 la suta.

Valoarea tranzactiilor nu a fost, nici ieri, insemnata, atingand un nivel de doar 238,9 miliarde lei. In topul cresterilor, am regasit, ieri, pe unii dintre cei mai importanti jucatori de pe piata.

Astfel, Vae Apcarom s-a apreciat cel mai mult, cu 7,50 la suta pana la un curs de 4.300 lei pe actiune, urmat de Impact, care a crescut cu 4,62 la suta, inchizand la 6.800 lei pe actiune.

Banca Romana pentru Dezvoltare a consemnat, la randul ei, o ascensiune de 4,08 la suta pana la un curs de 51.000 lei.

Dintre SIF-uri, singura pe crestere a fost SIF Transilvania, cu o apreciere de 0,76 la suta pana la 13.200 lei pe actiune.

Cel mai tranzactionat titlu ramane, si de aceasta data, Banca Transilvania, cu un rulaj de 46,9 miliarde lei, dar pe fondul unei scaderi de 1,42 la suta, ultima cotatie fiind de 13.900 lei.

Rompetrol Rafinare Constanta a adus al doilea aport la totalul tranzactiilor, cu o lichiditate de 32,1 miliarde lei, urmat de BRD, cu schimburi in valoare de 31 miliarde lei. Interesant este sondajul publicat pe pagina de internet a SSIF Prime Transaction referitor la momentul oportun pentru cumpararea de actiuni.
Astfel, majoritatea respondentilor, si anume 37,5 la suta, sustine ca un astfel de moment exista atunci cand piata scade mai mult de 10 la suta, ceea ce explica intr-un fel comportamentul din ultima perioada a investitorilor care au preferat sa stea in expectativa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Criza politica? Riscul de tara, aproape de minim; bursa creste