Platile online si bancomatele Bancii Transilvania nu functionau vineri dupa-amiaza, intregul sistem informatic al bancii fiind inutilizabil. Mai multe persoane au sesizat problema pe pagina de Facebook a Bancii Transilvania. Oficialii institutiei au negat, insa, ca ar fi fost probleme de sistem, spunand ca au fost doar situatii punctuale.

"Sistemul e cazut in totalitate, si plati online si bancomate, si nu stim cand se va remedia", a explicat un angajat dintr-o sucursala a Bancii Transilvania intrebat despre problemele tehnice.

La solicitarea wall-street.ro, oficialii Bancii Transilvania au declarat, insa, ca sistemul este functional. "Atat sistemul informatic, cat si sistemul de carduri si Internet& Mobile banking sunt functionale. Pe parcursul zilei am avut cateva fluctuatii in functionare, care au generat situatii individuale, insa sistemele sunt functionale. De exemplu, astazi am procesat in jur de 600.000 de tranzactii cu cardul, dintre care 71.000 doar in ultima ora", explica BT intr-o reactie oficiala.

Cateva persoane si-au exprimat nemultumirea pe pagina de Facebook a Bancii Transilvania referitor la problemele tehnice ale serviciului BT24. Potrivit acestora, serviciile de internet banking si mobile banking sunt nefunctionale.

Pana la transmiterea stirii, reprezentantii Bancii Transilvania nu au putut fi contactati pentru lamuriri.

In urma cu doua luni, o alta banca de top s-a confruntat cu probleme tehnice semnificative. La momentul respectiv, reteaua de bancomate, sistemele de acceptare a cardurilor ING Bank, precum si serviciul Home’Bank au fost indisponibile, dupa ce un test de stingere a incendiilor a afectat mai multe servere si sistemul de stocare a datelor.

Banca a anuntat ulterior ca va acoperi unele costuri inregistrate de clienti din acest motiv, printre care si comisioanele persoanelor care au fost nevoite sa retraga bani la bancomatele altor banci.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri