Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) asteapta evaluarea finala in cazul a doua firme de asigurare aflate in procedura de redresare, Euroins si City Insurance, si spera ca acestea sa se redreseze din punct de vedere financiar, asa cum a sperat si in cazul Astra si Carpatica, a declarat luni directorul de strategie si stabilitate financiara al ASF, Valentin Ionescu.

ASF a decis in cazul Euroins declansarea procedurii de redresare financiara in octombrie 2015, iar in cazul City, in aprilie 2016. Compania de asigurari Astra a intrat in mod oficial in faliment in data de 28 aprilie, dupa o decizie definitiva in acest sens a Curtii de Apel Bucuresti, falimentul fiind solicitat de ASF. In iulie 2016, ASF a decis declansarea procedurii de faliment si lichidarea societatii Carpatica Asig prin procedura obisnuita de insolventa, precum si emiterea solicitarii pentru deschiderea procedurii falimentului firmei, conform News.ro.

Autoritatea spera ca Euroins si City Insurance sa se redreseze din punct de vedere financiar, potrivit lui Ionescu. ”La Euroins si Carpatica asteptam evaluarea finala. Speranta moare ultima. Si la Astra si Carpatica am sperat ca actionarii sa capitalizeze companiile”, a declarat Ionescu, luni, la o conferinta.

ASF a anuntat in octombrie 2015 ca Euroins a intrat in procedura de redresare financiara pe baza de plan, dupa ce a constatat ca managementul a supraevaluat activele si cheltuielile de achizitie ale companiei. O luna mai tarziu, ASF a anuntat ca Euroins Romania isi va majora capitalul social cu 400 milioane de lei in urmatoarele 12 luni, din care 200 milioane de lei pana la 31 decembrie 2015. In luna aprilie, actionarii au majorat capitalul cu 200 milioane lei. Actionarii companiei au fost convocati, la finele lunii septembrie, sa aprobe o noua infuzie de capital de 100 milioane de lei.

La inceputul lunii noiembrie, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins cererea de anulare inaintata de firma de asigurare City Insurance impotriva decizii emise de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), de declansare a procedurii de redresare financiara. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

Piata RCA a fost supusa unor socuri din 2015 pana in prezent, cu jucatori importanti aflati fie in insolventa, fie in dificultate financiara. Volumul primelor brute subscrise pe piata asigurarilor auto obligatorii RCA in primele sase luni ale acestui an a ajuns la 2,09 miliarde lei (470 milioane euro), dupa un avans de 33,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Primii trei jucatori pe primele sase luni, Asirom, Carpatica si Euroins, aveau in iunie peste 61% din piata RCA, cu un volum al primelor depasind 1,27 miliarde lei (290 milioane euro).

Sursa foto: Shutterstock/Singkham

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri