Compania de asigurari CertAsig a subscris, in primele noua luni ale anului curent, prime brute in valoare de 9.8 milioane de euro, constant fata de evolutia din anul anterior, iar daunele achitate au insumat 3.74 milioane de euro, in crestere cu 12%. Cele mai mari daune achitate de CertAsig au fost legate de doua polite de asigurare maritima pentru doua nave cargo.

"Strategia CertAsig este de a se adresa exclusiv companiilor, pentru care dezvolta produse de asigurare specializate pentru domeniile specifice de activitate, lucrand prin intermediul brokerilor de asigurari in Romania, Bulgaria si Turcia. Peste 5.000 de companii si-au asigurat fabricile, cladirile, utilajele si echipamentele, bunurile, marfurile, angajatii, contractele, sau afacerile in derulare la CertAsig", spune James Grindley (foto), CEO, CertAsig.

El a adaugat ca mai mult de 95% dintre clientii asigurati au ales produsele CertAsig prin intermediul brokerilor lor de asigurare. Segmentele cheie de expertiza ale companiei includ clase de asigurare specializate cum ar fi asigurarile de garantii (29% din volumul total de prime brute subscrise), asigurarile maritime (26%) si asigurarile de raspunderi (13%), iar alte segmente importante in portofoliul CertAsig sunt asigurarile pentru proprietati si bunuri si asigurarile cargo.

Cele mai mari daune achitate de CertAsig in primele trei trimestre ale anului au fost legate de doua polite de asigurare maritima pentru doua nave cargo, sumele achitate in cursul anului de CertAsig fiind de 1,5 milioane de euro si respectiv 0,33 milioane euro. A treia in topul daunelor achitate de CertAsig, in valoare de 0,22 milioane euro, a fost asociata unei polite de asigurare de garantie de retur avans, pentru o firma de constructii din Transilvania.

"Achitam dosarele de daune valide in termen de 7 zile de la finalizare, acesta fiind unul din cele mai scurte termene de plata pe piata si unul din principalele motive pentru care clientii si brokerii ne aleg pe noi. Suntem mandri de istoricul nostru de plata a daunelor. Valoarea medie a daunelor achitate in 2016 se incadreaza intre 10.000 - 50.000 euro", spune James Grindley, CEO CertAsig.

CertAsig este o companie de asigurari romaneasca, cu sediul in Bucuresti, Romania si operatiuni in Romania, Turcia si Bulgaria. Actionarul majoritar al companiei este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investitii axat pe companii din domeniul serviciilor financiare, in tari din Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri