"Societatile de constructii din Romania trebuie sa modifice o serie de politici din domeniul resurselor umane, cel financiar sau din cel al achizitiilor tehnice pentru a putea face fata competitiei transnationale care va lua nastere pe piata romaneasca, precum si in perspectiva fondurilor comunitare extrem de consistente pentru infrastructura, de care vom beneficia incepand cu 2007, conform agentiei NewsIn. Bancile incep deja sa adapteze anumite servicii la necesitatile domeniilor imobiliar si al constructiilor", a explicat acesta.

Exista modelele Ungariei si Cehiei, care au aderat la Uniunea Europeana in 2007 si care nu au intreprins astfel de colaborari intre mediul bancar si cel al constructiilor. Acest fapt a dus la imposibilitatea companiilor autohtone de a mai desfasura activitate, piata fiind acaparata de companiile straine, a explicat acesta.

Bancile straine ofera fonduri mai ieftine decat cele romanesti, au aratat participantii la un dialog ce a avut ca tema "Servicii bancare destinate constructorilor". Bancile prezente in Romania au in vedere in prezent finantarea de proiecte pentru care nu se pot oferi garantii reale. in viitor, segmentul bancar va investi masiv in pregatirea de personal si in imbunatatirea de produse pentru segmentul imobiliar si cel al constructiilor, au mai precizat participantii la eveniment. La discutie au participat reprezentanti ai Bancii Transilvania, BCR si Banca CR Firenze Romania si reprezentanti ai companiilor din domeniul constructiilor. intalnirea a avut loc cu prilejul Real Bucharest, Targul de Case si proprietati organizat de Finmedia.