Ordonanta de Urgenta a Guvernului care prevede stabilirea unor tarife maximale, pentru sase luni, in cazul asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto (RCA) creeaza probleme care ar putea afecta toti jucatorii din piata, a declarat miercuri directorul directiei de reglementare autorizare din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara, Paul Mitroi.

Reprezentantul ASF a spus ca este posibil “sa scapam de plafonare” pana pe 19 mai 2017. Guvernul a aprobat, recent, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanta de Urgenta care impune inghetarea preturilor RCA pentru sase luni, prin fixarea unor preturi maxime de catre ASF. Consiliul Autoritatii de Supravaghere Financiara (ASF) a aprobat marti proiectul de norma privind punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului care prevede stabilirea unor tarife maximale, pentru sase luni, in cazul asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto (RCA), conform News.ro.

Guvernul a dat dreptul ASF, prin OUG, sa fixeze preturi maxime pentru politele RCA pentru o perioada de sase luni, ceea ce echivaleaza cu o inghetare a preturilor. In cadrul proiectului de norma, principalele noutati le reprezinta ridicarea plafonului maximal de acordare a despagubirilor, atat in cazul vatamarilor corporale, cat si in cazul pagubelor materiale pentru o perioada de sase luni, ceea ce echivaleaza cu o inghetare a preturilor.

Potrivit proiectului, limita de despagubire in cazul vatamarilor corporale si decese, acordate prin RCA, va creste cu 21,4%, de la 5 la 6,07 milioane euro, si cu 22% in cazul pagubelor materiale, pana la 1,22 milioane euro, incepand de la 1 ianuarie 2017.

ASF a stabilit recent preturile care vor fi valabile timp de sase luni in Romania. Astfel, tariful maxim RCA pentru un camion cu masa peste 16 tone va fi de 7.534 lei, iar tariful maxim anual al unei polite obisnuite, pentru un autoturism cu o capacitate cilindrica intre 1.201-1.400 cmc, detinut de o persoana cu varsta cuprinsa intre 31 si 40 de ani, va fi de 610 lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri