Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat ca nu a primit pana acum nicio cerere de autorizare pentru piata asigurarilor de raspundere civila auto (RCA) din partea EximAsig, companie de asigurari controlata de stat prin intermediul bancii cu capital de stat Eximbank si pe care unele patronate ale transportatorilor rutieri o vor intrata pe piata RCA.

Precizarea ASF vine dupa ce, miercuri, patronatele UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI din transporturile rutiere au solicitat Guvernului si Parlamentului initierea rapida a procedurilor prin care EximAsig sa fie autorizata de catre ASF sa emita polite RCA, conform News.ro.

"ASF nu a primit pana la aceasta data nicio cerere de autorizare pentru asigurari auto RCA din partea societatii EximAsig, societate de asigurari detinuta de banca cu capital de stat Eximbank. ASF incurajeaza intrarea pe piata RCA a unor noi societati de asigurari, inclusiv EximAsig, in conditiile legii", a precizat ASF. Anunturile vin in conditiile in care pe piata RCA au ramas acum doar opt jucatori: Euroins, City Insurance, Allianz-Tiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama si Uniqa.

Firma cu capital austriac Grawe, care isi anuntase intrarea pe piata RCA in luna octombrie, nu a mai dat niciun semn ca ar fi interesata sa intre in piata intr-o perioada agitata, cu preturi inghetate. de catre guvern. Guvernul a aprobat, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanta de Urgenta care impune inghetarea preturilor RCA pentru sase luni, prin fixarea unor preturi maxime de catre ASF.

Ordonanta de Urgenta se aplica din 18 noiembrie. Un raport publicat recent de Consiliul Concurentei, care a dat aviz pozitiv actului normativ privind plafonarea tarifelor RCA, arata ca segmentul RCA "pare" sa prezinte unele trasaturi oligopoliste, intrucat primii sapte jucatori activi controleaza peste 90% din totalul subscrierilor incepand cu iunie 2015.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri