Unicredit, cea mai mare banca italiana, a anuntat marti ca intentioneaza sa obtina 13 miliarde euro din piata prin majorarea capitalului, sa reduca volumul creditelor neperformante si sa scada costurile, inclusiv prin concedierea suplimentara a 6.500 de angajati, in cea mai mare operatiune de acest tip realizata vreodata in Italia, relateaza Bloomberg.

Anuntul Unicredit vine intr-un moment delicat pentru bancile din Italia, pe fondul riscului de faliment al bancii Monte dei Paschi di Siena si a instalarii unui nou guvern. Planul a fost propus de noul director general al bancii, francezul Jean Pierre Mustier, care a preluat functia in iulie, conform News.ro.

Unicredit a avut rezultate slabe la ultimul test de stres la nivelul sectorului bancar european si are nevoie de capitaluri noi, in conditiile in care cea mai lunga recesiune din Italia de dupa Al Doilea Razboi Mondial a majorat puternic volumul creditelor neperformante. Grupul Unicredit intentioneaza sa finalizeze majorarea capitalului pana in iunie 2017, iar sumele obtinute vor finanta scoaterea din bilant a unor creante nesigure de 17,7 miliarde euro.

In plus, banca italiana a anuntat reducerea numarului de angajati cu 14.000 pana in 2019, ceea ce va reduce costurile anuale cu personalul cu 1,1 miliarde euro. Comparativ cu nivelul anuntat anterior, noul anunt presupune concedierea a inca 6.500 de angajati. Grupul Unicredit avea in jur de 123.000 de angajati la finalul lunii septembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri