Actionarii societatii de asigurari Carpatica Asig au decis numirea lui Ilie Carabulea in functia de presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al societatii si deschiderea a opt noi agentii ale companiei, a anuntat Monitorul Oficial.

Actionarii Carpatica Asig au decis revocarea lui Ion Dobrica din functia de presedinte al CA si numirea, in locul acestuia, a lui Ilie Carabulea, conducatorul companiei Atlassib, actionarul majoritar al Carpatica Asig.

Actionarii Carpatica Asig au mai hotarat infiintarea a opt noi agentii ale societatii, doua in Galati si cate una in Piatra Neamt, Orastie, Campina, Pitesti, Brasov si Baia Mare.

Carpatica Asig a inregistrat, in primul semestru al anului 2006, o cifra de afaceri de circa 46,8 milioane lei (13,2 milioane euro), cu 85% mai mult, in euro, fata de perioada similara a anului trecut.

Carpatica Asig a incheiat anul 2005 cu un profit net de 474.000 lei. Compania de asigurare a inregistrat, anul trecut, un total al primelor subscrise de 55,5 milioane lei si o cota de piata de 1,26%. Activele Carpatica Asig, in 2005, au fost de aproape 55 milioane lei.

In luna iunie 2006, actionarii Carpatica Asig au decis majorarea capitalului social al societatii cu patru milioane lei , pana la 12 milioane lei, in vederea respectarii normelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) privind nivelul minim de capital al societatilor care ofera produse de asigurari generale, inclusiv asigurari obligatorii.

Actionarii Carpatica Asig sunt compania Atlassib (83,01%) si Banca Carpatica (8,96%). Carpatica Asigurari a fost infiintata in anul 1996, sub denumirea de ASA Asigurari Atlassib.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri