Egnatia Bank va deschide inca doua sucursale pana la sfarsitul anului si vrea sa-si dubleze numarul de unitati anul viitor, pe fondul fuziunii bancii grecesti mama cu Laiki Bank si Marfin Bank, care se va finaliza la jumatatea anului viitor, potrivit directorului retelei de sucursale a bancii.

"Cu fuziune sau fara, banca va deschide noi sucursale", a declarat directorului retelei de sucursale a Egnatia Bank, Dan-Costin Nitescu, in emisiunea Business Class a postului de televiziune The Money Channel.

Extinderea retelei este necesara pentru a permite dezvoltarea bancii pe segmentul de retail. "Corporate-ul se dezvolta in Romania, insa retail-ul are potential de crestere mult mai mare", a aratat Nitescu.

Egnatia Bank Romania, desi fondata de investitori greci, are multi clienti italieni si romani, pe care i-a fidelizat printr-o "reactie utila". "Fidelizarea se obtine atunci cand un client are un proiect si gasim o solutie ca sa-si dezvolte afacerea", a spus Nitescu.

Banca detine o companie de leasing -Egnatia Leasing IFN- cu care conlucreaza de foarte multe ori. "in ultima vreme se observa o preponderenta a consumului pe acest produs. Clientii au inceput sa invete piata leasingului", a mentionat directorului retelei de sucursale a Egnatia Bank.

Egnatia Bank Romania este subsidiara din Romania a celei de-a opta banci comerciale din Grecia, dupa active. Banca activeaza pe piata romaneasca din anul 2000 si avea active de 486,1 milioane de lei (136 milioane euro) la jumatatea anului, care corespund unei cote de piata de 0,34%, potrivit datelor bancii centrale.