S&P pune ratingul Romexterra Bank sub supraveghere

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's Ratings Services a anuntat marti ca a plasat ratingul "B" pentru datoriile pe termen lung, acordat bancii romanesti Romexterra Bank, sub supraveghere, cu implicatii pozitive, reafirmand in acelasi timp ratingul "B" acordat pentru datoriile pe termen scurt, informeaza un comunicat al agentiei de rating.

Actiunea urmeaza preluarii de catre banca ungara MKB Bank Rt.'s (BBBpi/--/--) a unui pachet majoritar de 55,63 la suta din actiunile Romexterra Bank.

"Intentionam sa solutionam plasarea sub supraveghere in viitorul apropiat, fiind posibil sa majoram ratingul acordat Romexterra...Cu toate acestea, dezvoltarea pozitiei comerciale si soliditatea financiara a Romexterra vor ramane in continuare factorii importanti care vor decide o eventuala majorare de rating", a declarat potrivit Rompres analistul Standard & Poor's, John Gibling.

In opinia agentiei Standard & Poor's, ratingul "B" acordat Romexterra reflecta cota de piata redusa si noua strategie netestata. Alti factori constrangatori sunt cresterea concurentei in sectorul bancar romanesc, in special in ceea ce priveste bancile straine, precum si presiunile la adresa marjelor de profit. "In plus, riscurile industriale si economice in Romania sunt mai mari decat media", a apreciat John Gibling.

Factorii care sprijina ratingul Romexterra Bank sunt pozitia financiara satisfacatoare, inclusiv nivelul adecvat de lichiditate si capitalizare, desi se astepta ca acestea sa fie presate de extinderea activitatilor, exceptand cazul in care vor beneficia de sprijinul noului actionar majoritar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri