Fuziunea Bancii Carpatica cu Patria Bank a fost amanata pentru a doua oara, dupa ce anterior fusese amanata pentru data de 1 februarie 2017, in urma deciziei luate de catre Tribunalul Municipiului Bucuresti in data de 17 ianuarie 2017. Bancile se asteapta sa fie o amanare de scurta durata.

Reprezentantii bancilor s-au declarat surprinsi de decizia instantei si asteapta motivarea hotararii pentru a identifica solutiile necesare finalizarii acestei etape a procesului de fuziune, care va fi realizat conform vointei actionariatului celor doua banci. Acestia anticipeaza ca hotararea instantei va determina o amanare de scurta durata a termenului de finalizare a fuziunii, pentru o data ulterioara celei anticipate (1 februarie 2017).

CEO-ul Patria Bank, Bogdan Merfea, a declarat ca aceasta decizie nu va afecta operatiunile celor doua banci.

"Dorim sa confirmam clientilor ambelor banci, ca aceasta amanare intervenita in procesul de realizare a fuziunii nu va afecta operatiunile celor doua banci in perioada imediat urmatoare si ca ne vom desfasura activitatea in conditii normale“ a declarat Bogdan Merfea, CEO al Patria Bank si membru al Consiliului de Administratie al Bancii Carpatica.

Directorul Executiv si COO in cadrul Bancii Comerciale Carpatica, Valentin Vancea, a declarat ca cele doua banci sunt pregatite din punct vedere operational.

“Din punct de vedere operational cele doua banci sunt pregatite sa treaca la pasul urmator, si anume cel al implementarii fuziunii, pe care il dorim finalizat in cel mai scurt timp pentru a putea concentra" a declarat Valentin Vancea, Director Executiv si COO in cadrul Bancii Comerciale Carpatica.

Prima amanare a finalizarii fuziunii a fost anuntata de reprezentantii bancii in luna decembrie, motivand o intarziere aparuta in parcurgerea pasilor finali.

"Ca urmare a unor intarzieri aparute in parcurgerea pasilor finali, prevazuti de lege, pentru implementarea fuziunii, data de la care fuziunea va deveni efectiva este 1 februarie 2017. Astfel, pana la data de 31 ianuarie 2017 vom continua sa functionam drept doua banci dinstincte, luna februarie fiind prima luna in care vom opera ca o singura banca", se arata pe site-ul dedicat fuziunii celor doua banci.

Astfel, toate produsele, serviciile si conditiile contractuale aplicabile clientilor se mentin in forma actuala pana la data de 31 ianuarie 2017, ulterior aplicandu-se noile conditii generale de afaceri si schimbarile comunicate anterior clientilor. De asemenea, reprezentantii bancii precizeaza ca dupa Craciun toti clientii vor fi informati direct cu privire la amanarea fuziunii.

Patria Bank, brand sub care opereaza din martie Nextebank, a primit in 29 noiembrie aprobarea BNR pentru fuziunea cu Banca Carpatica. Viitoarea banca va opera tot sub brandul Patria Bank si va fi listata la Bursa, actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) urmand sa fie redenumite.

Noua Patria Bank va avea peste 300.000 de clienti, insa doar aproximativ 200.000 sunt clienti activi, 75% dintre acestia sunt din reteaua Carpatica, in timp ce Patria Bank a contribuit cu 50.000 de clienti activi.

Intr-un interviu recent acordat wall-street.ro directorii pe retail si corporate din cele doua banci au detaliat planurile dupa fuziune, viitoarea banca urmand sa parieze de la 1 februarie pe reinvierea clientilor latenti din reteaua Carpatica si pe atragerea de clienti noi din orasele mici

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri