Majorarea capitalului social de la 1,71 lei la 3.424.000 lei se va face prin emisiunea unui numar de 8.560 de actiuni la valoarea nominala de 200 lei, prin aportul in numerar al actionarilor inscrisi in Registrul Actionarilor la data hotararii majorarii capitalului social (17 octombrie).

Actionarii BMFMS au apobat si intentia conducerii Bursei de a deschide un punct de lucru in Bucuresti. Consiliul de Administratie al Bursei din Sibiu urmeaza sa stabileasca detaliile legate de achizitionarea sau inchirierea spatiului necesar noului sediu. "Cel mai probabil, acest punct de lucru va fi functional la inceputul anului viitor, desi ne dorim sa fie gata cat mai curand posibil", a declarat Darius Cipariu, directorul general adjunct al BMFMS, citat de NewsIn.

"Decizia de infiintare a unui punct de lucru la Bucuresti a fost luata pentru ca ne dorim sa avem un contact mai bun cu piata, sa facem conferinte de presa, sa putem oferii relatii", a declarat pentru NewsIn Teodor Ancuta, presedintele Bursei din Sibiu.

Pe ordinea de de zi a adunarii se afla si rectificarea bugetului aprobat in Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor din data de 07 aprilie 2006 si aprobarea modificarii nivelului comisioanelor practicate de S.C. BMFMS S.A. "Discutia despre buget si comisioane a fost amanata", a mai spus Cipariu.

Actionrii BMFMS a mai aprobat autorizarea Bursei ca operator de piata spot si imputernicirea administratorilor pentru inceperea demersurilor necesare pentru autorizarea in acest sens de catre CNVM. in plus, actionarii au decis achizitionarea de catre BMFMS de actiuni emise de S.C Casa Romana de Compensatie in scopul atingerii de maxim 60 % din totalul capitalului social al acestei entitati si achizitionarea unui pachet de maxim 10% din actiunile S.C Depozitarul Central S.A. Consiliul de Administratie a fost imputernicit sa identifice un nou partener strategic si sa dezvolte relatii de colaborare cu alte burse.