Grupul Allianz va lansa o oferta de creare a unui nou fond paneuropean de pensii, pana la sfarsitul anului 2006, a anuntat directorul general al Allianz, Mickael Diekmann, citat de pagina de internet a companiei.
"Pana la sfarsitul anului, vom lansa o oferta de constituire a unui nou fond paneuropean de pensii. Nu pot dezvalui, pentru moment, mai multe detalii, insa clientii nostri corporativi asteptau de multa vreme asa ceva", a mai spus Diekmann.

Aceasta initiativa a companiei vine la scurt timp dupa transformarea Allianz, saptamana trecuta, intr-o "Societas Europaea", statut juridic conceput si legitimat de catre Consiliul European in 2001, prin care o companie din Europa poate forma un holding si isi poate infiinta subsidiare tinand seama exclusiv de legislatia comuna europeana, fara a fi supusa constrangerilor generate de diferentele de legislatie dintre statele europene. "Aceasta modificare de statut inseamna si o schimbare culturala importanta pentru Allianz", a subliniat Mickael Diekmann.

Grupul Allianz a lansat, recent, o editie limitata a unei noi polite de asigurare de viata de tip index-linked, Allianz Index, in Bulgaria, Croatia, Cehia, Polonia, Romania si Slovacia. Polita de asigurare de viata Allianz Index ofera o garantie de capital de 100%, garantia unei rate de dobanda, precum si venituri suplimentare din investitii. "Acest produs satisface nevoile de economisire pe termen lung ale clientilor nostri si combina avantajele de protectie ale unei polite clasice de asigurare de viata cu posibilitatea de a profita de pe urma investitiilor la Bursa", a declarat, in comunicatul emis de companie cu ocazia lansarii produsului, Werner Zedelius, membru al conducerii grupului Allianz.

Allianz Tiriac, subsidiara romaneasca a grupului Allianz, a anuntat, recent, ca asteapta finalizarea legislatiei pentru a intra pe segmentul fondurilor de pensii private:"Activitatea unui administrator de fonduri de pensii private ar putea deveni profitabilaintr-o perioada de cinci si zece ani. Stim exact cui trebuie sa ne adresam si care sunt asteptarile viitorilor clienti", a declarat directoruldiviziei Pensii a Allianz Tiriac, Crinu Andanut, citat de NewsIn.

Primele autorizari de fonduri de pensii facultative private (pilonul III) se vor face incepand cu data de luni, 30 octombrie, 2006, iar arbitrul pietei se asteapta ca 15 companii sa inainteze dosare pentru autorizatie, a declarat, saptamana trecuta, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.

Numarul romanilor care vor contribui la fonduri de pensii private ar putea ajunge la 250.000 in anul 2007, iar valoarea totala a pietei fondurilor de pensii facultative private (pilonul III), ar putea atinge 40 milioane euro, a declarat, recent, presedintele Certinvest, Eugen Voicu. "Numarul participantilor la fonduri de pensii facultative private ar putea creste la 600.000 in 2008, la 900.000 in 2009 si la 1,25 milioane in 2011", a mai spus presedintele Certinvest.

Profitul operational al Allianz tiriac Asigurari, subsidiara romaneasca a Allianz Group, pe primele sase luni ale anului 2006, a fost de patru milioane euro, fata de opt milioane euro in primele sase luni din 2005, potrivit datelor oficiale ale companiei mama, publicate pe pagina web a companiei.Volumul primelor brute subscrise de Allianz tiriac Asigurari in primele sase luni din 2006, a fost de 138 milioane euro, fata de 103 milioane euro, in perioada similara a anului 2006. Activitatile de asigurari generale ale grupului Allianz au inregistrat un profit operational de 1,845 miliarde euro in al doilea trimestru al anului 2006, in crestere cu aproape 12% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent (1,65 miliarde euro).

Veniturile din prime brute subscrise, realizate din activitatea de asigurari generale la nivelul Allianz Group, s-au situat la 9,7 miliarde de euro in al doilea trimestru din 2006. Activitatile de asigurari generale ale Allianz Group in centrul si estul Europei au inregistrat o crestere de circa 7,5%, ajungand pana la un nivel de 419 milioane euro, in perioada aprilie-iunie 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri