RomCard si Mastercard au finalizat integrarea portofelului digital, dezvoltat de RomCard, in platforma Masterpass, serviciul Mastercard pentru plati digitale.

Consumatorii din Romania se pot inregistra deja in portofelul digital RomCard pentru a experimenta aceasta metoda de plata online. Cei de la RomCard au anuntat ca vor lansa, in perioada imediat urmatoare, versiunea pentru dispozitive mobile a portofelului digital, compatibila atat pentru iOS, cat si pentru Android.

Prin intermediul versiunii mobile ce urmeaza sa fie lansata, consumatorii vor putea efectua plati online prin portofelul RomCard in comertul traditional, prin asocierea cardului in portofelul digital instalat pe dispozitivul mobil preferat. In prima parte a anului, utilizatorii portofelului digital RomCard vor putea efectua transferuri de bani P2P introducand numarul de card al destinatarului, prin intermediul serviciului Mastercard MoneySend.

" In toamna anului trecut am derulat un studiu pentru a analiza perceptia si interesul consumatorilor romani pentru plati mobile, cu 7 din 10 respondenti afirmand ca isi doresc o astfel de metoda de plata", a declarat Gabriel Ghita, head of new business CEE, Mastercard Europe.

Disponibil in 34 de piete la nivel global, Masterpass stocheaza toate informatiile despre plata, inclusiv detaliile cardurilor- informatiile de livrare si preferintele de plata disponibilte momentan in ecosistemul global al platilor. Cel putin 200 milioane de consumatori au acces la suita de servicii digitale Masterpass, numar aproape dublu fata de cel inregistrat la finele primului trimestru al anului trecut.

RomCard SA, parte a Provus Group, alaturi de Provus si Supercard Solutions & Services, a fost infiintata in 1994 avand ca obiect de activitate procesarea tranzactiilor cu carduri bancare. Incepand cu 2016, RomCard este detinuta de compania germana Wirecard AG, unul dintre cei mai mari jucatori la nivel global pe piata de plati electronice.

Principalul competitor al celor de la Mastercard este Visa.

Sursa foto: A. and I. Kruk

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri