PPF Investments a anuntat ca detine un pachet de 20% din actiunile Romexterra si doreste sa-si numeasca reprezentanti in boardul bancii, in calitate de al doilea actionar dupa MKB, care si-a numit patru reprezentanti in conducerea Romexterra, potrivit reprezentantilor PPF.
Procesul de inregistrare a noilor actionari a fost amanat insa pentru ca reprezentantii bancii Romexterra au sustinut ca au nevoie de mai mult timp pentru verificarea documentatiei trimise de PPF Investments, care ar putea duce la o intarziere de 60 de zile, se arata intr-un comunicat al PPF Investments remis NewsIn. PPF Investments doreste ca "Romexterra sa inceapa cat mai urgent procesul de inregistrare a investitorilor reprezentati de PPF Investments ca noi actionari ai bancii, astfel ca toti cei care au vandut deja acsiuni catre fondul de investitii sa-si poata primi echivalentul actiunilor in timp util", se arata in comunicat.

Pentru derularea mai rapida a procesului de inregistrare, PPF Investments si-a manifestat disponibilitatea de a suporta costurile aferente unei eventuale suplimentari temporare a personalului bancii care ar putea fi necesara in acest scop, potrivit reprezentantilor fondului."Din pacate insa, pana in acest moment, reprezentantii Romexterra nu au avut nici o reactie in acest sens, ceea ce a determinat PPF Investments sa reinnoiasca astazi oferta facuta bancii de a suporta aceste costuri", se arata in comunicat.

Un alt motiv de intarziere a inregistrarii PPF ca nou actionar a fost organizarea intalnirii actionarilor din aceasta saptamana. in cadrul intalnirii actionarilor care a avut loc marti, MKB, noul actionar majoritar al Romexterra, a eliberat din functie opt dintre membrii boardului Romexterra si a nominalizat patru reprezentanti din partea sa, potrivit comunicatului PPF Investments.

"Insa, nici MKB, nici cei trei membri care au ramas in cadrul boardului, nu au putut furniza nici un fel de informatii cu privire la referintele noilor membri ai boardului bancii. in plus, nici unul dintre noii membri alesi nu a fost prezent la intalnire", se mentioneaza in comunicat.

"Am votat impotriva noilor membri, deoarece acestia nu ne-au fost prezentati nici noua, nici celorlalti actionari. Ei nici macar nu au fost prezenti la intalnire. Mai mult, dupa intalnire, banca a refuzat sa ne ofere CV-urile lor, astfel ca nu puteam sa alegem pe cineva despre care nu stim absolut nimic", a declarat directorul executixv al PPF Investments, Michal uk. In plus, in cadrul intalniri de ieri, MKB a anuntat ca noii membri ai boardului Romexterra nu se vor putea muta la Bucuresti pentru a conduce banca si ca vor continua sa lucreze pentru MKB de la Budapesta sau Sofia, venind doar ocazional la Bucuresti, afirma reprezentantii PPF Investments.

"Aceasta nu este dovada ferma de angajament pe care o asteptam de la un investitor strategic. Credem cu tarie ca cei de la MKB vor incepe sa se comporte ca un investitor strategic, tocmai de aceea cerem o prezentare a strategiei lor pe termen lung privind conducerea bancii. O astfel de strategie nu a fost prezentata nici noua, nici celorlalti actionari", a spus uk."De asemenea, cerem referinte pentru noii membri ai boardului. Binenteles, asa cum se intampla in toate tarile din Uniunea Europeana, ne asteptam ca doi din cei sapte membri ai noii conduceri sa ii reprezinte pe actionarii minoritari", a adaugat directorul executixv al PPF Investments.

Reprentantii Romexterra nu au dorit sa comenteze informatiile din comunicatul PPF Investments, dar au precizat ca vor publica, joi, un comunicat oficial despre schimbarile produse in cadrul bancii. PPF Investments a lansat o oferta de cumparare a actiunilor bancii Romexterra pe 21 septembrie 2006, la pretul de 8 lei pe actiune, iar oferta este inca valabila pana pe data de 17 noiembrie 2006. "Fiind al doilea important actionar al bancii, PPF Investments va fi implicat in managementul Romexterra, precum si in strategia sa de dezvoltare", se mentioneaza in comunicatul fondului de investitii.

PPF Investments este o companie de investitii specializata in Europa Centrala si de Est. PPF Investments a investit deja, prin vehiculele sale de investitii, peste 460 milioane dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media. Compania isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor sale din Marea Britanie, Cehia, China, Rusia si Ucraina.

MKB Bank, a treia banca din Ungaria ca marime, controlata de Bayerische Landesbank (BayernLB) - a saptea banca de pe piata germana, a preluat 55,3% din actiunile Romexterra, la un pret de sase lei/actiune, si a devenit, dupa inchiderea ofertei de preluare, actionar majoritar al bancii. Oferta MKB s-a derulat in perioada iulie - septembrie.Cu active de 1,09 miliarde lei (305 milioane euro) la jumatatea acestui an, Romexterra Bank avea o cota de 0,76% din piata bancara romaneasca, potrivit statisticilor bancii centrale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri