Fondurile mutuale cu plasamente diversificate au inregistrat cea mai mare crestere a activelor nete, cu 11,8%, in septembrie, fiind singura categorie care depaseste pragul de 200 milioane lei (60 milioane euro) ca active nete, potrivit Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).
Randamentul mediu al fondurilor diversificate a fost de 3% in luna septembrie 2006, respectiv de 5,4% de la inceputul anului 2006. Pe ultimele 12 luni, performanta medie a fondurilor diversificate a fost de 12,6%, dublu fata de rata inflatiei in aceeasi perioada, de 6,02%.

Activele nete ale fondurilor diversificate au inregistrat cresteri cuprinse intre 2,4% la BT Clasic, administrat de BT Asset Management, si, respectiv, 6,2% la BCR Dinamic, administrat de BCR Asset Management. Raiffeisen Benefit, administrat de Raiffeisen Asset Management, a obtinut o crestere de 6,2% in luna septembrie, cand si-a modificat structura portofoliului si a trecut de la categoria fondurilor de obligatiuni la cea a fondurilor cu plasamente diversificate, informeaza agentia NewsIn.

Alte fonduri care au inregistrat cresteri de active peste rata inflatiei in septembrie sunt FCEx cu 5,5%, Integro cu 4,9% si Fortuna Clasic cu 4,8%.Pe ultimele 12 luni, cele mai mari performante sunt inregistrate de fondurile Transilvania (administrat de SAI Globinvest), cu un randament de 19,2%, Capital Plus (administrat de Certinvest) cu 17,7% si FCEx (administrat de SAI SIRA), cu 14,8%.

"Fondurile diversificate cu cele mai mari randamente au cele mai mari expuneri pe piata bursiera din aceasta categorie, cuprinse intre 50,2% in cazul FCEx si 47,4% la Capital Plus, evolutia lor fiind influentata de cresterea preturilor actiunilor la Bursa de Valori Bucuresti in luna septembrie, cu 4,72%, comparativ cu luna august. Media intrarilor nete de capital in fondurile diversificate s-a situat in septembrie sub nivelul maxim atins in urma cu doua luni, de 1,5 milioane lei.

Singurul fond care a reusit sa depaseasca acest nivel este Bancpost Active, care a inregistrat intrari nete de capital de 1,57 milioane lei in luna septembrie. BCR Dinamic, administrat de BCR Asset Management, detine cea mai mare cota din piata fondurilor diversificate, de 30,9% din totalul activelor, urmat de Transilvania, administrat de SAI Globinvest, cu 16,4%, si de Bancpost Active, administrat de EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania, cu 13%, potrivit datelor UNOPC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri