Sedinta bursiera la Rasdaq a fost dominata miercuri de noua tranzactii cu 20,6% din actiunile emise de tesatoriile Reunite Bucuresti, pentru care investitorii au platit 3,24 milioane lei (920.516 euro).
In prima ora a sedintei, un pachet de 51.329 actiuni ale companiei tesatoriile Reunite Bucuresti a fost vandut pentru 1,74 milioane lei (468.862 euro), la un pret de 34 lei pe actiune, informneaza NewsIn. Ulterior, au mai fost inregistrate alte opt tranzactii. Pretul mediu al acestor schimburi a fost de 32,8 lei, desi cotatia a coborat pana la 27,5 lei.

SIF 2 Moldova a cumparat in luna iulie,18,1% (86.827) din actiunile tesatoriilor Reunite Bucuresti, pentru care a platit 1,24 milioane lei. Anterior tranzactiei, SIF 2 Moldova avea o detinere de 41,13% din capital. SIF Moldova a devenit astfel actionarul majoritar al firmei si, potrivit legilor in vigoare, SIF Moldova, care acum detine 59,36% din capitalul social, a lansat la 22 august oferta publica de preluare a companiei tesatoriile Reunite Bucuresti.

Oferta de preluare a fost facuta pentru un numar de 194.495 actiuni care reprezinta 40,64% din capitalul social. Pretul ofertei este de 14,3 lei pe actiune. Valoarea totala a ofertei este de 2,781 milioane lei. in pretul oferit nu sunt incluse cheltuielile de tranzactionare si comisioanele se mentioneaza in prospectul ofertei. Dupa incheierea ofertei, SIF 2 Moldova detinea acelasi procent din capital.

Compania tesatoriile reunite Bucuresti este specializata in fabricarea tesaturilor textile. Compania are un capital social de 1.196.460,00 lei, reprezentand 478.584 actiuni nominative, cu o valoare nominala de 2,5 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri