Oberthur Card Systems, principalul producator de carduri pentru VISA, Mastercard, Orange si Vodafone, si-a deschis un centru de personalizare a cardurilor la Bucuresti prin care vrea sa ofere clientilor sai servicii personalizate pentru carduri, au anuntat reprezentantii companiei.

"Oberthur nu e doar un producator de carduri, ci o companie care ofera o gama larga de servicii", a subliniat directorul financiar responsabil de Romania si Balcani, Andrei Nagy.

El a mai explicat ca firma doreste sa introduca in sistemul bancar romanesc servicii care sa ajute la trecerea catre cardurile cu cip de la cele cu banda magnetica.

"Deschiderea biroului de la Bucuresti este pentru a ne apropia de aceasta piata si pentru a fi primii care pun la dispozitie un serviciu de personalizare. Trecerea va fi facuta in urmatorii doi ani. Avem estimari in acest sens pentru 2007-2008 si nu ne grabim in acest proces", a mai adaugat Nagy.

El a mai spus ca centrul deschis de Oberthur la Bucuresti este "intarit" de operatiunea din Budapesta.

Reprezentantii companiei au amintit ca acesta este singurul centru certificat de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) sa personalizeze cardurile cu cip din Romania.

EFG Eurobank, care controleaza Bancpost, este primul client din Romania cu care Oberthur Card Systems a semnat un contract de servicii prin care le asigura acoperirea intregului ciclu de productie (design, producerea cardurilor noi, personalizarea acestora, pregatirea pentru transport) si introducerea noilor tehnologii in producerea cardurilor cu cip.

Oberthur este deja prezent pe piata Romaneasca prin cardurile pe care le produce pentru Banca tiriac - Metro (Mastercard), Banca Transilvania - Mondo (Mastercard), BRD SocGen (Mastercard), CEC (VISA), Bancpost (VISA, American Express), First Data - Daniel Expert (Mastercard) si EFG (Euroline).

Oberthur Card Systems avea o cifra de afaceri de 500 milioane euro la sfarsitul anului trecut, 53% din veniturile sale fiind din cardurile de plati si servicii atasate acestora, iar 33% din venituri au fost asigurate de segmentul de telecomunicatii.

Un pachet de 40% din actiunile companiei Oberthur sunt listate la bursa din Paris, iar restul de 60% sunt controlate de familia Savare, Jean-Pierre Savare fiind presedintele grupului Oberthur.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.