Miercuri dimineata, in jurul orei 10.30, euro era cotat cu 4,5230 lei, in crestere cu aproape 0,5% fata de nivelul de inchidere de marti, ceea ce reprezinta o apreciere de 2 bani fata de cotatia BNR. Leul s-a depreciat inca din debutul sedintei, in contrast cu tendinta regionala. Zlotul si forintul erau in stagnare in raport cu moneda nationala.

"Este ingrijorare in piata, mai ales ca urmare a protestelor si a tensiunilor politice care se anunta", a declarat, pentru News.ro, un dealer din piata. Marti, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,5038 lei/euro, in crestere usoara fata de nivelul din sedinta precedenta.

Citeste si:

Sursa grafic: Bloomberg

Cateva mii de oameni au protestat, marti noapte, in mai multe orase din tara - Cluj-Napoca, Timisoara, Sibiu, Constanta, Craiova, Iasi, Brasov - fata de adoptarea de catre Guvern a proiectului de lege privind gratierea si a Ordonantei de Urgenta privind modificarea Codurilor Penale. La Cluj, au iesit in strada aproape 6.000 de oameni, iar la Timisoara, Iasi si Sibiu numarul protestatarilor a depasit 1.500.

In Bucuresti, in fata Guvernului, au protestat in miezul noptii peste 10.000 de oameni.