Societatea Aviva Asigurari de Viata SA l-a numit pe Shah Rouf in functia de director general al companiei, urmand ca aceasta numire sa fie supusa aprobarii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Shah Rouf a fost director al Aviva International Healthcare timp de trei ani, pana in martie 2006, iar inainte a ocupat functia de director de marketing si distributie in Aviva India. Shah Rouf este in prezent director de cercetare si dezvoltare in Aviva Europa si International.

"Romania se numara printre pietele europene cu cea mai rapida crestere in domeniul asigurarilor si investitiilor, avand un potential urias in privinta dezvoltarii pensiilor private", a declarat, joi, Shaf Rouf, cu ocazia numirii sale in functia de director general al Aviva Asigurari de Viata. "Aviva Romania a avut o evolutie foarte buna si saptamana trecuta a aniversat sase ani de activitate, anuntand ca, in 2006, a urcat de pe locul opt pe locul cinci in privinta cotei de piata in domeniul asigurarilor de viata. Sunt bucuros ca voi putea contribui la dezvoltarea afacerii din Romania si voi duce firma mai departe, pornind de la ce au construit deja Carl Boehr si echipa din Aviva Romania", a mai spus Shaf Rouf.

in aceeasi linie de dezvoltare a afacerilor Aviva in zona Europei Centrale si de Est, Carl Boehr, actualul director general al Aviva Romania, va deveni noul director general al Aviva Turcia, se mai spune in comunicatul Aviva.

"Avem astazi o prezenta stabila si in continua dezvoltare in tarile Europei Centrale si de Est si dorim sa intarim aceasta pozitie in anii ce vor urma", a declarat directorul Aviva pentru Europa Centrala si de Est, Pierre Olivier Bouee. "Exista oportunitati deosebite in aceasta zona si aceste schimbari din cadrul companiei ne vor ajuta sa ne consolidam pozitia in aceste importante piete aflate in plina dezvoltare pe termen lung", a mai spus Bouee.

Aviva Asigurari de Viata, subsidiara romaneasca a asiguratorului britanic Aviva, a inregistrat o cifra de afaceri de 29,84 milioane lei (8,47 milioane euro) pe primul semestru al anului 2006, in crestere cu 33% fata de perioada similara a anului trecut.

Valoarea activelor Aviva Asigurari de Viata este de 118,62 milioane lei (33,70 milioane euro), dupa primele sase luni ale anului 2006, in crestere cu 70,73% fata de perioada similara a anului trecut.

Aviva ocupa locul cinci in ierarhia firmelor de asigurari pe plan international, pe baza primelor brute subscrise in anul 2005, si este cea mai mare firma de profil din Marea Britanie. Este lider european in domeniul asigurarilor si al pensiilor si detine un loc important si in alte zone ale lumii. Principalele sale activitati sunt legate de investitiile pe termen lung, administrarea de fonduri si asigurarile generale. Aviva a inregistrat, in 2005, venituri de 36 miliarde lire sterline din primele de asigurari si vanzari de produse de investitii si gestiona, la sfarsitul anului 2005, active totale de 332 miliarde lire sterline. Grupul are 58.000 de angajati in intreaga lume, care deservesc 35 de milioane de clienti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri