Restantele curente ale romanilor la plata impumuturilor au atins in seprembrie suma 318 milioane lei, opt milioane de euro si 0,8 milioane dolari, in crestere cu circa 46% fata de iulie 2006, a declarat la conferinta ALB, directorul general al Biroului de Credit, Serban Epure.

"Am avut aceasta crestere deoarece a intrat un nou participant", a declarat, citat de NewsIn, directorul general al Biroului de Credit.

Biroul de credit primeste raportari de la 22 de banci, patru societati de credit de consum, o societate de leasing si una de asigurari. Epure a mai declarat ca urmeaza sa fie semnate contracte cu patru banci, doua societati de leasing, doua companii de telefonie mobila si o societate de recuperare creante.

Pana in momentul de fata, Biroul are 1,4 milioane persoane recenzate, cu 1,7 milioane conturi supravegheate. De asemenea, Epure a anuntat ca pana acum au fost eliberate 7,7 milioane rapoarte, cele mai mari cifre fiind de peste 500.000 intr-o luna si 25.000 intr-o zi.

Potrivit proiectelor Biroului de Credit, institutia urmeaza sa intre in faza a treia, in care va acorda "note" persoanelor supravegheate. Directorul general al Biroului a anuntat intentia institutiei de a pune bazele in viitor a unui centru de recuperare a "dezastrelor "(disaster recovery center).

Evolutia lunara a valorii restantelor curente inregistrate la Biroul de Credit a ajuns, de la 150 de milioane de lei, in septembrie 2005, la 238 de milioane de lei, la sfarsitul lui iulie 2006, a declarat, pe 16 august, presedintele Consilului de Adminstratie al Biroului de Credit, Ilie Mihai.

Biroul de Credit este o societate pe actiuni care a fost infiintata la sfarsitul anului 2003 si avea, potrivit paginii de web a Biroului, la 30 septembrie, 28 de actionari, majoritatea lor fiind banci. O mare parte din actionari au devenit si participanti in sistem. Obiectul de activitate al companiei cuprinde colectarea si prelucrarea de date privind portofoliul de clienti persoane fizice, al participantilor, informatii, analize oferite participantilor, consultanta financiar bancara si stabilirea criteriilor uniforme de apreciere a clientelei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri