Romania ar putea acorda in 27 februarie, cu o luna mai devreme decat se convenise initial, Republicii Moldova a doua transa, in valoare de 50 de milioane de euro, din imprumutul aprobat in 2016, dupa ce prima transa, de 60 milioane euro, a fost transferata in 24 august 2016, se arata intr-un proiect de Hotarare de Guvern pus joi in dezbatere publica de Ministerul Finantelor.

Imprumutul se realizeaza in baza „Acordului privind asistenta financiara rambursabila dintre Romania si Republica Moldova” ratificat prin Legea nr. 91/2016. Luna trecuta, Ministerul Finantelor din Republica Moldova a transmis Ministerului Finantelor din Romania o scrisoare oficiala, prin care solicita modificarea datei de eliberare a celei de-a doua transe de 50 milioane de euro din 31 martie 2016 in data de 27 februarie 2017, conform News.ro.

La inceputul lunii august 2016, Guvernul Ciolos a aprobat eliberarea primei transe din asistenta financiara rambursabila pentru Republica Moldova, in valoare de 60 de milioane de euro, din suma totala de 150 de milioane de euro. Prima transa din asistenta financiara a fost eliberata pe 24 august.

La momentul respectiv, Dacian Ciolos declara ca a doua transa a imprumutului de 150 de milioane de euro dat de Romania ar fi urmat sa fie eliberata dupa ce Chisinaul va incheia un acord cu FMI. In scrisoarea transmisa la inceputul acestui an de Ministerului Finantelor din Republica Moldova catre Ministerul Finantelor din Romania mai era mentionat si faptul ca a intra in vigoare imprumutul luat de Republica Moldova de la Fondul Monetar International pe o perioada de trei ani, in valoare totala de 178,7 milioane de dolari.

Sursa foto: Shutterstock/ welcomia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri