Erste Bank a lansat fondul de risc Maximum Emerging Markets Alpha Fund, care nu va face plasamente in piata financiara romaneasca deocamdata, insa exista planuri de viitor in acest sens, a declarat seful diviziei de investitii alternative a Erste Bank, Christoph Kampitsch. "Nu vom avea nicio expunere directa in Romania pentru acest moment, insa planuim sa avem in viitor", a spus Kampitsch, intr-o declaratie acordata NewsIn.

Fondul Maximum Emerging Markets Alpha Fund (MAX EMA) va avea structura unui fond offshore ce va gestiona fonduri de risc. Acesta va investii in toate instrumentele financiare disponibile, a mai spus Kampitsch. Erste a "insamantat" fondul cu 30 milioane dolari si se asteapta la o rentabilitate neta de 12%-15%, a mai declarat oficialul Erste. Fondul va avea o maturitate de 3 ani si a fost lansat la 1 octombrie.

Banca are in acest moment peste 15 milioane de clienti, din care peste 12 milioane in tari din Europa Centrala si de Est. Banca a avut un profit net de 448 milioane euro pe primul semestru din 2006 si avea active de peste 160 miliarde euro la 30 iunie, din care 48,7 miliarde euro in estul si centrul Europei, arata raportul financiar semestrial al Erste Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri