Cristian Socol, consilierul pe probleme economice al fostului premier Victor Ponta, este luat in calcul pentru functia de viceguvernator al BNR, in conditiile in care a contribuit la programul de guvernare al PSD, au precizat surse social-democrate, pentru News.ro. Socol este considerat un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, care il considera un protejat de-al sau, potrivit unor stenograme DNA publicate in 2014.

Numele lui Cristian Socol a mai fost vehiculat, la momentul formarii Guvernului Grindeanu, pentru a prelua conducerea Ministerului de Finante sau a Ministerului pentru Mediul de Afaceri. Sursele News.ro au precizat ca pentru postul de viceguvernator al BNR va fi desemnata o persoana din partea PSD, agreata si de ALDE in cadrul sedintei coalitiei de guvernare.

Cristian Socol este economist si preda la Academia de Studii Economice (ASE). Numele lui Cristian Socol a aparut in stenogramele, publicate de presa in 2014, unor discutii purtate de Viorel Hrebenciuc, care il considera pe Socol un protejat al sau.

"Este consilierul premierului pe economic, e copil de-al meu. L-a crescut pe Andrei (Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, n.r.), l-a adus asistentul lui in primul an, e din familie, cum ar veni", a afirmat Hrebenciuc despre Cristian Socol, potrivit stenogramelor din ordonanta DNA in dosarul liderului PSD, prezentate de Hotnews.ro.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, ca vineri va avea loc sedinta coalitiei de guvernare PSD-ALDE, printre subiectele care se vor afla pe ordindea de zi aflandu-se si functia de viceguvernator al BNR, ramasa vacanta dupa demisia lui Bogdan Olteanu. Chestionat cand solutioneaza functia de viceguvernator al BNR, Liviu Dragnea a spus ca in sedinta de vineri a coalitiei.

Citeste si:
Preturile au crescut cu 4% in decembrie 2019
Preturile au crescut cu 4% in...

„Vineri, la ora 10.00, la sediul PSD din Kiseleff, o sa avem o sedinta a coalitiei si acesta va fi unul din punctele de pe ordinea de zi a discutiei. Sper sa stabilim si pe cine am putea sa sustinem acolo”,a precizat liderul PSD. De asemenea, intrebat daca pentru functia de viceguvernator al BNR va exista o propunere a coalitiei, presedintele social-democratilor a spus: „Eu asa cred ca ar trebui sa fie”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Liviu Dragnea: De opt luni stau in penitenciar complet nevinovat