"A fost vehicult in presa sau prezentat in diverse moduri faptul ca noi ne dorim spargerea ASF. Nu, intentia noastra foarte clara este sa avem asigurata independente decizionala si functionala a celor trei entitati (asigurari, pensii private si piata de capital - n.r.) ale ASF. Ce presupune acest lucru? Presupune ca oamenii cu functii de rapsundere si, alaturi de care colaboram si care ne reglementeaza, sa fie de specialitate si cu experienta in piata asigurarilor", a declarat Viorel Vasile (foto).

Guvernul a adoptat, in data de 14 septembrie, o Ordonanta de Urgenta in problema RCA care prevede, printre altele, inghetarea preturilor la primele de asigurare pe o perioada de sase luni, care a fost ulterior implementata de ASF. Decizia a venit in urma protestelor de strada ale patronatelor din transportul rutier, nemultumite de nivelul tarifelor RCA practicate de catre asiguratori.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont