Salariatii de la Antibiotice au sanse reduse sa primeasca 10% din actiuni

Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Razvan Orasanu, va discuta astazi cu Asociatia Salariatilor de la Antibiotice Iasi propunerea acestora de a prelua 10% din actiunile companiei, care a fost lansata la privatizare, in urma cu o saptamana

Asociatia Salariatilor de la Antibiotice Iasi a anuntat, imediat dupa lansarea societatii la privatizare, ca vrea sa preia 10% din actiuni la valoarea nominala a actiunilor. Potrivit liderului de sindicat de la Antibiotice, Vasile Stanga, salariatii vor ca societatea sa fie privatizata ca si Banca Comerciala Romana sau Petrom, astfel incat sa poata cumpara un pachet de actiuni.

"Pachetul de actiuni scos la privatizare este de 53%, iar vanzarea a 10% catre salariati ar insemna ca AVAS sa ofere un pachet minoritar investitorilor. Astfel, s-ar diminua atat controlul investitorului asupra companiei, cat si conditiile pe care le-ar putea impune AVAS. Salariatii ar putea primi eventual 1% sau 2%. Au sanse minime sa primeasca 10% din actiuni", au declarat pentru NewsIn, surse din AVAS.

AVAS a publicat, pe 16 octombrie, anuntul de vanzare, prin negociere, a 53,01% din capitalul social al Antibiotice Iasi, catre un investitor sau un consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare. Investitorii interesati pot depune scrisori de intentie neangajante pana pe 1 noiembrie 2006. Ceilalti actionari importanti ai Antibiotice sunt SIF Oltenia (10.09%), Citibank Romania (6.16%) si fondul de investitii cipriot Broadhurst Investment (5.21%).

Antibiotice SA este considerata cea mai valoroasa societate din portofoliul AVAS, datorita cotei de piata de 3,2% pe care o are pe piata farmaceutica din Romania. Antibiotice ocupa pozitia a noua in topul celor mai mari companii din domeniu in perioada iulie 2005-iunie 2006, dupa vanzari, conform datelor companiei de studii de piata Cegedim.

Compania a inregistrat in primul semestru 2006 un profit net de 15,8 milioane de lei (4,5 mil. euro), in crestere cu 20% in raport cu perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri a crescut cu 15% in aceeasi perioada, atingand valoarea de 87 milioane de lei (24,6 mil. euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri