"Prin intermediul imbunatatirilor la nivelul guvernantei corporative, precum si prin privatizari si vanzarea pachetelor minoritare, Romania a sporit cu succes performanta unora dintre intreprinderile de stat (IS-uri), in special in sectorul energetic, cum ar fi cazul unor societati ca Transgaz, Hidroelectrica, Transelectrica, Romgaz si Electrica. Cu toate acestea, ramane totusi o agenda a restructurarii nefinalizata, in special in sectorul transporturilor, pentru care sunt necesare o viziune si o „foaie de parcurs“ credibile, de natura sa imbunatateasca performanta", spune Capannelli intr-o postare pe blog.

Cu toate ca pentru unele companii Guvernul va dori sa-si pastreze o anumita forma de control, responsabila pe Romania a Bancii Mondiala afirma ca "nu exista niciun motiv pentru care profitabilitatea scazuta sau performanta scazuta a acestor societati ar trebui tolerate si nu exista nicio scuza pentru aceste IS-uri sa continue sa sufere de pe urma unor structuri de guvernanta inadecvate".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont