Bursa Romana de Marfuri a organizat, in perioada 1620 octombrie 2006, tranzactii pe Piata la disponibil in ringul produselor petroliere si pe Piata licitatiilor
Pe Piata la disponibil, BRM a organizat sedinte de tranzactionare in ringul produselor petroliere, la sediul central din Bucuresti si la BRM Terminal Iasi. In ringul central, Regia Autonoma a Activitatilor Nucleare a cumparat o cantitate de 650 tone propan, pentru care a obtinut o diferenta favorabila de pret cifrata la 25.000 dolari.

La Iasi, CET-ul din localitate a cumparat 7.500 tone pacura max. 3,5% sulf cu pretul de 943,60 RON/tona (exclusiv accize si TVA), iar regionala locala CFR Calatori a cumparat combustibil lichid usor si motorina Euro 4. Pentru combustibil lichid usor, CFR Calatori a obtinut o diferenta favorabila de pret de 36.450 dolari, in conditiile in care, de la un pret de pornire de 1.579,65 RON/tona s-a ajuns la un pret final de 1.375 RON/tona (exclusiv accize si TVA).

Valoarea totala a tranzactiilor bursiere pe Piata la disponibil, in perioada analizata, s-a cifrat la 3,33 milioane dolari, iar imbunatatirea totala a preturilor a fost de peste 60.000 dolari.

La BRM, pe Piata la disponibil sunt tranzactionate diferite categorii de produse fungibile: produse petroliere si alte produse energetice - carburanti, combustibili de incalzire; cereale si alte produse agro-alimentare - grau, orz, ovaz, floarea-soarelui, soia, animale in viu, carcase de animale abatorizate; alte marfuri fungibile - uleiuri, compusi chimici de uz industrial, metale.

In a treia saptamana a lunii octombrie, in ringul BRM si al punctelor de lucru din teritoriu, pe Piata licitatiilor, s-au desfasurat 31 proceduri de achizitii si vanzari care au totalizat o valoare de peste 1,1 milioane dolari, la care imbunatatirea totala a preturilor s-a cifrat la 72.000 dolari.

Cele mai mari valori de tranzactionare din ringul BRM, cifrate la peste 240.000 dolari si, respectiv, 100.000 dolari au fost inregistrate in cadrul licitatiilor ordonate de CFR Calatori si CFR Irlu, care au achizitionat: invertoare pentru lampi fluorescente, lampi electrice speciale pentru locomotive si vagoane, carlige de tractiune pentru locomotive, servicii de reparatii linii de cale ferata, servicii de reparatii motoare electrice.

In perioada analizata, terminalele BRM au organizat 20 proceduri de achizitii si vanzari pe Piata licitatiilor, care au totalizat o valoare de tranzactionare de peste 630.000 dolari. Topul punctelor de lucru ale BRM in teritoriu, situeaza pe primul loc Terminalul Cluj cu o valoare contractuala de 280.000 dolari, urmat de Prahova cu 260.000 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri