Analistii sustin ca principlaul factor care influenteaza cursul leului in raport cu euro este reprezentat de mediul extern, in special de iminenta decizie a Rezervei Federale Americane (Fed) de majorare a dobanzii de referinta, care va genera migrarea capitalurilor din pietele emergente, inclusiv Romania, catre Statele Unite.

“Probabil sunt mai multi factori (care influenteaza cursul – n.r.), in primul rand legati de evolutiile internationale. In Statele Unite, dobanzile sunt asteptate sa creasca mai rapid decat se anticipa initial, si acest aspect pune presiune pe pietele emergente, inclusiv Romania, pe cursul de schimb, pe yield-uri. Acesta ar fi contextul international, care duce la deprecierea monedelor, la cresterea costurilor de finantare, a dobanzilor in general”, sustine economistul-sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont